Siūlo uždrausti mobiliuosius mokyklose: kai kurie stoja piestu | kl.lt

SIŪLO UŽDRAUSTI MOBILIUOSIUS MOKYKLOSE: KAI KURIE STOJA PIESTU

  • 7

Jungtinės Karalystės valdžia siūlo griežtinti taisykles mokiniams, kur jie gali naudotis mobiliaisiais telefonais. Siūloma vaikams neleisti jų išsitraukti būnant mokyklų patalpose. Kita vertus, valdžia nedrįsta visiškai drausti mobiliuosius mokiniams. Mat nemažai mokyklų vadovų sako, kad geriau vyriausybė rūpintųsi deramu mokyklų finansavimu.

Jungtinės Karalystės švietimo departamento duomenimis, 97 proc. britų moksleivių, sulaukę 12 metų, turi išmanųjį telefoną, o departamento valdžios nuomone, naudojimasis telefonais mokyklose gali išprovokuoti patyčias internete, blaškyti dėmesį ir trikdyti pamokas.

„Žinome, kad jie labai blaško dėmesį. Mes, suaugusieji, negalime susikaupti naudodamiesi mobiliaisiais telefonais, o mažesnius vaikus jie trikdo dar labiau, žinome, kad jie gali paveikti jų vystymąsi, jų socialinius įgūdžius“, – kalbėjo JK švietimo reikalų sekretorė Gillian Keegan.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Valstybinio švietimo specialistai remiasi ir tėvų, kurie nuolat mato savo vaikus su telefonais rankose, nuomonėmis.

„Jie eina į mokyklą ko nors išmokti, o ne mobiliojo telefono“, – teigė vyras.

„Galiausiai, grįžę namo, jie negali pasakyti, ką visą tą laiką darė mokykloje“, – sakė kitas vyras.

Kita vertus, tėvai lygiai taip pat retai pasidomi, ko jų vaikai išmoksta iš mobiliojo telefono, o jis dabar tapo pačia galingiausia informacijos ir žinių perdavimo priemone. Tuo dažnai naudojasi ir mokytojai.

„Kiekvienam prireiks jūsų telefono. Ar esate anksčiau nuskaitę QR kodus?“ – pamokos metu klausė mokytoja.

Grįžę namo jie negali pasakyti, ką visą tą laiką darė mokykloje.

Britų mokyklų vadovai, kurie, iš tikrųjų, patys, bei su tėvų pagalba sprendžia, kaip elgtis mokyklose su mobiliaisiais telefonais, gana skeptiškai įvertino švietimo departamento nuveiktą darbą šiuo klausimu.

„Tai visai nebūtina politika, turint omenyje dalykus, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį švietime – per mažą finansavimą, tai, kad per mažai samdoma mokytojų, todėl tai visiškai neatitinka to, ko mums iš tikrųjų reikia. Mums nereikia politikos dėl mobiliųjų telefonų“, – aiškino Šventojo Vilfrido mokyklos direktorius Michael Ferry.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ALGIRDAS.

Tėvai , kurie pritaria telefonų turėjimui per pamokas --PATYS DAR NEIŠŠIKĘ VAIKIŠKO BATONO .

Berta

lietuvoje kiekvienas vaikas privalo turėti visose kišenėse po telefoną ir būtinai dar vieną ant grandinės po kaklu

S.S.S

pamokų metu suprantama, kad turi būti draudžiama naudotis mobiliuoju telefonu. Bet pertraukų metu visiškai nesutinku. Tėvai turi teisę susisiekti su savo vaikais. Pas mumis yra pradinukas ir žmona pertraukų metu visada susisiekia su vaiku, kad sužinoti kaip sekėsi, pasako ką namie pavalgyti ar ką padaryti iki grįš suaugę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS