Slovakijos premjeras: Ukrainą kontroliuoja JAV | kl.lt

SLOVAKIJOS PREMJERAS: UKRAINĄ KONTROLIUOJA JAV

  • 0

Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico (Robertas Ficas) šeštadienį pareiškė, kad kaimyninė Ukraina nėra suvereni valstybė ir kad ją visiškai kontroliuoja JAV.

Populistas premjeras, nepritariantis tam, kad Rusijos užpultai kaimynei būtų teikiama karinė pagalba, taip pat tam, kad Rusijai būtų taikomos sankcijos, pakartojo nepalaikantis Ukrainos siekio įstoti į NATO.

„Ukraina nėra nepriklausoma ir suvereni šalis, – visuomeniniam transliuotojui RTVS sakė R. Fico. – Ukrainą visiškai veikia ir kontroliuoja Jungtinės Valstijos.“

Slovakija yra ir NATO, ir Europos Sąjungos narė.

Trečiadienį R. Fico Vakarų Ukrainos Užhorodo mieste prie sienos su Slovakija turi susitikti su ukrainiečių ministru pirmininku Denysu Šmyhaliu.

„Pasakysiu jam, kad prieštarauju Ukrainos narystei NATO ir kad tai vetuosiu“, – sakė R. Fico.

„Tai tik būtų pagrindas trečiam pasauliniam karui, nieko daugiau. Patvirtinsiu, kad jis negaus jokių ginklų kalbant apie slovakų kariuomenę ir valstybės atsargas“, – pridūrė jis.

R. Fico taip pat pareiškė, kad Ukraina yra tarp labiausiai korumpuotų pasaulio valstybių ir kad „Dievas težino, kiek jums (Ukrainai) siunčiamos pagalbos kažkur dingsta“.

Pasakysiu jam, kad prieštarauju Ukrainos narystei NATO ir kad tai vetuosiu.

R. Fico teigimu, dabartinis konfliktas, kuris prasidėjo prieš beveik dvejus metus Rusijos kariuomenei įsiveržus į Ukrainą, neturi karinio sprendinio, o Ukraina turės atiduoti kažkiek savo teritorijos.

„Turi būti kažkoks kompromisas, jis bus labai skausmingas abiem šalims. Ir ko jie laukia? Kad rusai išeis [...]? Tai nerealu“, – kalbėjo Slovakijos premjeras.

Slovakija yra tarp prorusiškiausių šalių Europos Sąjungoje, rodo pernai paskelbta Bratislavoje įsikūrusio strateginių studijų centro „Globsec“ ataskaita.

Tačiau nepaisant R. Fico kritikos Ukrainai gruodį tik Vengrija vetavo 50 mlrd. eurų pagalbą Kyjivui, už kurią balsavo kitos ES narės.

Gairės: Robertas Fico, Slovakijos premjeras, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS