Sporto ministrė: konkrečios teroro grėsmės Paryžiaus olimpiadai nėra | kl.lt

SPORTO MINISTRĖ: KONKREČIOS TERORO GRĖSMĖS PARYŽIAUS OLIMPIADAI NĖRA

  • 1

Prancūzijos sporto ministrė Amelie Oudea-Castera (Ameli Udėja-Kastera) trečiadienį pareiškė, kad artėjančioms Paryžiaus vasaros olimpinėms žaidynėms nekyla jokios konkrečios teroro grėsmės.

Praėjusį mėnesį įvykdytas išpuolis Rusijos Pamaskvės „Crocus City Hall“ koncertų salėje, per kurį žuvo daugiau kaip 140 žmonių, sukėlė nuogąstavimų ir dėl Paryžiaus olimpinių žaidynių.

„Šiandien nėra jokios konkrečios su terorizmu susijusios grėsmės olimpinėms ir paralimpinėms žaidynėms“, – televizijos kanalui „France 2“ nurodė ministrė.

A. Oudea-Castera pridūrė, kad žaidynių atidarymo ceremonija prie Senos upės išlieka pagrindiniu planu, tačiau užsiminė, kad Prancūzija ruošia ir atsarginį planą.

Planuojama, kad atidarymo ceremonijos metu sportininkų delegacijos ne žygiuos, o plauks Sena valčių flotile, ir ją stebės iki 500 tūkst. žiūrovų, įskaitant tuos, kurie ją galės išvysti iš arčiausiai esančių pastatų.

„Nekalbame apie planą B ne todėl, kad jo nėra“, – nurodė ministrė.

Visos šalys nurodė, kad planuoja prisijungti prie valčių flotilės, įskaitant tas, kurios imasi papildomų saugumo priemonių, įskaitant JAV ir Izraelį.

Olimpinės žaidynės, kuriose dalyvauja tūkstančiai sportininkų ir žiūrovų ir yra transliuojamos tiesiogiai, praeityje ne kartą buvo tapusios išpuolių taikiniu, įskaitant 1972-ųjų Miuncheno ir 1996-ųjų Atlantos žaidynes.

Šiandien nėra jokios konkrečios su terorizmu susijusios grėsmės olimpinėms ir paralimpinėms žaidynėms.

Kiek anksčiau Paryžiaus olimpiados organizatoriai atmetė galimybę perkelti atidarymo ceremoniją iš Senos upės, tačiau užsiminė, kad ji galėtų būti mažesnio masto, pavyzdžiui, laivais plauktų ne sportininkai, o tik atlikėjai.

Prancūzijos vidaus reikalų ministerijos teigimu, prieš žaidynes saugumo pajėgos patikrins iki milijono žmonių, įskaitant arti pagrindinių olimpinių objektų gyvenančius asmenis.

Po praėjusį mėnesį Rusijos Pamaskvėje įvykdyto išpuolio Prancūzijos vyriausybė šalyje įvedė aukščiausią pavojaus lygį. Priėmus šį sprendimą, saugumo pajėgos ėmė aktyviau saugoti galimus taikinius, pavyzdžiui, vyriausybinius pastatus, transporto infrastruktūrą ar mokyklas.

A. Oudea-Castera nurodė, kad atidarymo ceremonijos repeticijos prie upės vyks gegužės 27-ąją ir birželio 17-ąją.

Paryžiaus vasaros olimpinės žaidynės vyks nuo liepos 26 iki rugpjūčio 11 dienos. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik

tokia nuomone privalo skle4ist saugumas bet sis /atsakomybe/ uzkrauna patiems rengejams nes patys nieko nedaro reiskia nezino nes tai brangiai kainuoja o nuo kapitalizmo panciu dar priristi tai ir grobia kas gali kair matome visur kur visur zydai ppp.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS