Sunku patikėti: kylant infliacijai, verslai atsisako didinti kainas | kl.lt

SUNKU PATIKĖTI: KYLANT INFLIACIJAI, VERSLAI ATSISAKO DIDINTI KAINAS

  • 4

Nepriklausomai nuo infliacijos, darbo užmokesčio svyravimų, ar rinkimų, yra verslininkų, kurie krizės metu nekeičia savo produktų kainų, nemažina atlyginimų darbuotojams ir neatleidžia jų iš darbo. Viena Zagrebo kavinė jau metus savo svečiams kavą patiekia už vieną eurą ir nusprendė šią praktiką tęsti ir šiais metais.

„Mūsų verslas išsiplėtė, visi padavėjai dirba visu etatu, mums nereikėjo nieko atleisti. Nors kava kainuoja vieną eurą, kišenės pilnos“, – sakė kavinės vadovė Petra Šeper.

Ne tik ši kavinė Kroatijoje pastaruoju metu nekėlė kainų. Yra ir kitų verslų, pirmiausia galvojančių apie klientus. Pavyzdžiui, vienas grožio salonų.

„Manau, kad į verslą turėtume žiūrėti realistiškiau. Man atrodo, kad visi nori greitai „susikrauti pinigus“, o aš nemanau, kad tai teisinga. Vartotojai tai mato. Jei kada nors nuspręsiu šiek tiek kilstelti kainas, manau, kad žmonės tai laikys teisėtu dalyku ir lengviau su tuo susitaikys, nei jei iš karto pakelsiu kainas iki dangaus“, – kalbėjo grožio salono savininkė Ingrid Bosak.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Belieka tikėtis, kad ir mūsų šalyje taip kaip šie kroatai mąstančių verslininkų atsiras vis daugiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pensininkas

O jų ir yra, tik nesireklamuoja plačiai. Pavyzdžiui Caffin visuose savo taškuose pensininkams kavai ir arbatai taiko 1€ nuolaidą. Tai pagarba žmogaus senatvei ir tai labai gražu iš jų pusės.

Anonimas

Kokia esmė kelti kainas kai vartotojų sumažės jau geriau tureti daugiau klientu negu laukti tuo vieno turtingo .

Anonimas

Viena kavine zagrebe nedifina kai u tai raso kad verslas nedidina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS