Šveicarijos vyriausybė leido parduoti tankus „Leopard 2“ Vokietijai, jei ši jų neperduos Ukrainai | kl.lt

ŠVEICARIJOS VYRIAUSYBĖ LEIDO PARDUOTI TANKUS „LEOPARD 2“ VOKIETIJAI, JEI ŠI JŲ NEPERDUOS UKRAINAI

Federalinė taryba (Šveicarijos vyriausybė) trečiadienį patvirtino paraišką dėl 25 pagrindinių kovos tankų „Leopard 2A4“ pardavimo Vokietijos kompanijai „Rheinmetall Landsysteme GmbH“.

Tai pranešė Federalinės tarybos spaudos tarnyba, rašo portalas „eurointegration“.

Tankus buvo leista parduoti su sąlyga, kad  jie nepateks į Ukrainą.

„Vokietija patikino, jog parduoti tankai liks Vokietijoje arba šalyse-partnerėse iš NATO ar ES, kad būtų užpildytos spragos“, – sakoma Federalinės tarybos pranešime.

Vasario 23 d. laiške Vokietijos ekonomikos ministras Robertas Habeckas ir gynybos ministras Borisas Pistoriusas paprašė dalį nurašytų pagrindinių kovos tankų „Leopard 2A4“ parduoti jų gamintojai, Vokietijos kompanijai „Rheinmetall“. Jie patikino, kad tankai nebus perduoti Ukrainai.

Šveicarijos armija šiuo metu turi 134 pagrindinius kovos tankus „Leopard 2A4 WE“, kurie buvo modernizuoti pagal 2006 metų ginkluotės programą.

Be to, ji turi apie devynias dešimtis tankų „Leopard 2 A4“, kurie jau nebeeksploatuojami.

Rugsėjo 26 d. Šveicarijos parlamento aukštieji rūmai pritarė 25 pagrindinių kovos tankų „Leopard“ eksploatavimo nutraukimui su sąlyga, kad jie bus perparduoti gamintojai.

Portalas pažymi, kad birželį Šveicarijos vyriausybė neleido reeksportuoti beveik šimto tankų „Leopard 1“, kurie po modernizavimo Vokietijoje turėjo būti perduoti Ukrainai.

Šveicarija kritikuojama už tai, kad ji dėl savo neutralumo neleidžia kitoms valstybėms perduoti jos pagamintų ginklų Ukrainai.

Gairės: Šveicarija, tankai, Leopard 2, vokietija, Ukraina, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS