Taivanas per Naujuosius metus aptiko du Kinijos balionus | kl.lt

TAIVANAS PER NAUJUOSIUS METUS APTIKO DU KINIJOS BALIONUS

  • 1

Per Taivaną ir Kiniją skiriančią vidurio liniją buvo aptikti du Kinijos balionai, vienas jų skrido tiesiai virš salos, antradienį pranešė Taivano nacionalinė gynybos ministerija.

Sausio 1-osios vakarą balionai buvo pastebėti kertantys vidurio liniją virš Taivano sąsiaurio – jautraus vandens kelio, skiriančio salą nuo Kinijos – dviejose vietose: vienas netoli vakarinio Dziaji miesto, kitas – prie Dzilongo šiaurėje.

Ministerijos paskelbtame paveikslėlyje matyti, kad vienas balionas, pasirodęs į šiaurės vakarus nuo vakarinėje pakrantėje esančio Dziaji, skrido į rytus tiesiai virš salos.

Jie buvo „maždaug 30 tūkst. ir 32 tūkst. pėdų (9–10 km) aukštyje“, sakoma ministerijos pranešime.

„Balionai skrido į šiaurės rytus ir dingo vakar 23 val. 43 min. (vietos, 17 val. 43 min. Lietuvos laiku) ir šiandien 0 val. 43 min. (vietos, 18 val. 43 min. Lietuvos laiku)“ – teigiama jame.

Kinijos oro balionai pradėti pastebėti praėjusį mėnesį, artėjant svarbiems, sausio 13 dieną įvyksiantiems Taivano prezidento rinkimams.

Iki šiol Taivano pareigūnai pranešė apie šešis gruodį vykusius incidentus.

Vasarį, kai Jungtinės Valstijos virš savo teritorijos numušė, jų teigimu, šnipinėjimo balioną, o Pekinas pareiškė, kad tai buvo civilinis dirižablis, nukrypęs nuo kurso, Kinijos balionai tapo politiškai opia tema.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Nelabai suprantu, o kas cia tokio? Kinija gali kiek nori leist balionus virs savo teritorijos, kas cia per naujiena tokia?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS