Ukraina kreipėsi FATF įtraukti Baltarusiją į „juodąjį“ sąrašą | kl.lt

UKRAINA KREIPĖSI FATF ĮTRAUKTI BALTARUSIJĄ Į „JUODĄJĮ“ SĄRAŠĄ

Ukrainos valstybinė finansų priežiūros tarnyba kreipėsi į Tarptautinę kovos su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimo prevencijos organizaciją (FATF), ragindama įtraukti Baltarusiją į „juodąjį“ sąrašą.

„Kreipiamės prašydami pripažinti Baltarusiją šalimi, kuri savo veiksmais platina masinio naikinimo ginklus, ir nuspręsti įtraukti ją į FATF sankcijų sąrašą“, – rašoma Ukrainos tarnybos laiške šiai tarptautinei organizacijai.

FARF buvo įkurta 1989-aisiais Didžiojo septyneto (G-7) valstybių iniciatyva, siekiant plėtoti kovos su pinigų plovimu politiką, o 2001 metais jos įgaliojimai buvo išplėsti, įtraukiant terorizmo finansavimo užkardymą.

„Iš esmės, Baltarusijos teritorija naudojama kaip tramplinas Rusijos karinei agresijai prieš Ukrainą, ir tai remia bei skatina Baltarusijos politinė vadovybė“, – teigiama Ukrainos kreipimesi FATF.

Be to, Ukrainos tarnyba paragino „Egmonto grupės“ – neformalios pasaulio finansinės žvalgybos padalinių asociacijos – vadovybę nutraukti Baltarusijos prieigą prie saugaus ryšio kanalų bei pašalinti ją iš organizacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klpd.

Tai jau Zelionkinas gal eis Lukašenkos mušti? Patiko kariaut? Tegul tik nepamiršta iš mūsų Lietuvos pasimt tikrąją Baltarusijos prezidentę. Kad įstatyt į jai Lietuvos valdžiukų legitymiai :D) paskirtą prezidento postą:D) O tai ji ir jos visa prabangi rezidencija Vilniuje mūsų Valstybei nemažai kainuoja - geriau tuos pinigus atiduosim nuo karo nukentėjusių eilinių ukrainiečių reikmėms

Istorikai

Baltarusija? Kokia dar Baltarusija? Nera jokios Baltarusijos...O tas gudu tarakonas kabes salia karliko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS