V. Putinas: Rusija ir Afrika skatins „daugiapolę tvarką“ | kl.lt

V. PUTINAS: RUSIJA IR AFRIKA SKATINS „DAUGIAPOLĘ TVARKĄ“

  • 22

Prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė, kad Rusija ir Afrikos lyderiai, dalyvaujantys aukščiausiojo lygio susitikime Sankt Peterburge, susitarė skatinti daugiapolę pasaulio tvarką ir kovoti su neokolonializmu.

Prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė, kad Rusija ir Afrikos lyderiai, dalyvavę aukščiausiojo lygio susitikime Sankt Peterburge, susitarė skatinti daugiapolę pasaulio tvarką ir kovoti su neokolonializmu.

Po aukščiausiojo lygio susitikimo paskelbtame pareiškime žiniasklaidai V. Putinas pasveikino „visų mūsų valstybių įsipareigojimą formuoti teisingą ir demokratišką daugiapolę pasaulio tvarką“.

Rusijos vadovas taip pat paminėjo „bendrą pasiryžimą kovoti su neokolonializmu, neteisėtų sankcijų taikymo praktika ir bandymais pakirsti tradicines moralines vertybes“.

Dvi dienas trukęs aukščiausiojo lygio susitikimas buvo laikomas Rusijos palaikymo Afrikoje išbandymu, o šiame žemyne Rusija tebėra remiama, nepaisant tarptautinės izoliacijos, kurią sukėlė Maskvos karinė intervencija Ukrainoje.

V. Putinas sakė, kad susitikimo dalyviai „pademonstravo savo nepriklausomybę ir tikrąjį suinteresuotumą plėtoti bendradarbiavimą su mūsų šalimi“.

Savo dalyvavimą aukščiausiojo lygio susitikime buvo patvirtinę 49 šalių atstovai, įskaitant 17 valstybių vadovų.

Dalyviai pasirašė bendrą deklaraciją, kurioje raginama „sukurti teisingesnę, labiau subalansuotą ir stabilią daugiapolę pasaulio tvarką, griežtai pasisakant prieš bet kokią tarptautinę konfrontaciją Afrikos žemyne“.

Joje teigiama, kad Rusija rems Afrikos šalių pastangas „užsitikrinti kompensacijas už kolonijinę politiką, įskaitant kolonijinio grobstymo metu išvežtų kultūros vertybių grąžinimą“.

Susitikimas įvyko praėjus maždaug dešimčiai dienų po to, kai Rusija pasitraukė iš susitarimo, kuriuo buvo užtikrinamas Ukrainos grūdų eksportas.

Šio susitarimo, kuris padėjo pasaulyje stabilizuoti maisto kainas ir išvengti jo trūkumo, sustabdymas padidino nuogąstavimus dėl pasaulinės maisto krizės.

Rusijos vadovas teigė, kad jo šalis „Afrikos draugams ir toliau tieks grūdus ir pagal sutartis, ir nemokamai“.

Jis sakė, kad penktadienį per vakarienę su kai kuriomis Afrikos šalimis bus aptartas Ukrainos klausimas.

V. Putinas taip pat sakė, kad lyderiai susitarė stiprinti bendradarbiavimą pagalbos, energetikos ir prekybos srityse, be kita ko, „nuosekliai pereinant prie nacionalinių valiutų naudojimo prekybos sandoriuose“.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Lietuvis

Labai gerai, gana tiem jankiu imperijalistam vadovauti pasauliui ir įvedinėti tvarka pagal jankius, pasaulis bunda, yankees go home !!!!!

JANKIAI yra p a r a z i t a i be tautybės,

kurie , progai pasitaikius -- iš UBAGO a t ė m ė ir toliau atims net LAZDĄ-- jų gyvenimo laikysena per 240 metų parodė, jog savo gyvenimo GEROVĘ kuria v i s o k i a r i o p a i išnaudodami KITUS, tad tokie p l ė š i k a i PASAULINĖJE VISUOMENĖJE yra --n e r e i k a l i n g i .

Jau knatas svyla

JAValkatu,ESiuku s..u..binese,kolapsas jau ne taip ir toli.Teks nulenkt makaules arba isgaruot nuo planetos pavirsiaus,tik du varijantai.KAZIN KOKY VALKATELES PASIRINKS?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS