„The Washington Post“: V. Putinas suvokia, kad neteko savo draugų | kl.lt

„THE WASHINGTON POST“: V. PUTINAS SUVOKIA, KAD NETEKO SAVO DRAUGŲ

  • 0

Artėjant Naujųjų metų išvakarėms, sukanka 23-osios Vladimiro Putino paskyrimo į Rusijos prezidento pareigas 1999-aisiais. Tačiau dabar jis atrodo labiau izoliuotas nei bet kada, rašo „The Washington Post“.

Daugiau nei 300 dienų trunkantis žiaurus Rusijos karas su Ukraina susprogdino dešimtmečius rūpestingai puoselėtus Rusijos ekonominius santykius su Vakarais. O Kremliaus pastangos tuos ryšius pakeisti glaudesniu bendradarbiavimu su Indija ir Kinija, atrodo, truks ilgai.

Kaip praneša „The Washington Post“, V. Putinas, savo karjerą pradėjęs kaip sovietų KGB agentas, visada laikėsi patarimo pasikliauti vidiniu senų draugų ir patikėtinių ratu, nors atrodė, kad niekada niekuo visiškai nepasitiki. Tačiau dabar, remiantis interviu su Rusijos verslo lyderiais, pareigūnais ir analitikais, tarp V. Putino ir daugumos šalies elito atsiranda nauja praraja.

V. Putinas „suvokia, kad neteko savo draugų, – sakė vienas Rusijos valstybės pareigūnas, palaikantis glaudžius ryšius su diplomatiniais sluoksniais, norėjęs likti anonimu, nes bijo atpildo. – Aliaksandras Lukašenka yra vienintelis, pas kurį jis gali apsilankyti, visi kiti jį mato tik tada, kai reikia“.

Gairės: karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, santykiai su lyderiais, Draugai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS