Dėl pavojingų cheminių medžiagų sulaikytas JAV biochemijos profesorius | kl.lt

DĖL PAVOJINGŲ CHEMINIŲ MEDŽIAGŲ SULAIKYTAS JAV BIOCHEMIJOS PROFESORIUS

  • 0

Kanados policija suėmė amerikietį biochemijos profesorių Otavos viešbutyje, kurį teko evakuoti įtarus, kad tas mokslininkas turi potencialiai pavojingų cheminių medžiagų, pranešė policija ir žiniasklaida.

„Viešbutyje „Chimo“ be incidentų sulaikėme vyrą, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovė, pageidavusi likti neįvardyta . – Jis buvo sulaikytas pagal Kanados arešto orderį, išduotą pagal kaltinimus, iškeltus Naujosios Škotijos provincijoje.“

Anksčiau policija evakavo tą viešbutį ir pasiuntė pavojingų medžiagų neutralizavimo brigadą bei specialiąsias pajėgas, kai gavo to vyro žmonos pranešimą, kad profesorius išvažiavo iš Halifakso į Otavą automobiliu, prikrautu pavojingų chemikalų.

Ta mašina taip pat buvo rasta, patvirtino policija.

Vietos žiniasklaida įtariamąjį įvardijo kaip JAV pilietį Christopherį Phillipsą (Kristoferį Filipsą), kuris yra Halifakso universiteto profesorius ir su šeima gyvena tame mieste.

Kaip pranešama, jis anksčiau taip pat yra dirbęs biocheminių ginklų ekspertu JAV kariuomenėje.

Otavos policijos konsteblis Chuckas Benoit (Čakas Benua) sakė žurnalistams, kad policijos derybininkas susisiekė su viešbutyje buvusiu įtariamuoju apie 9 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku.

Pasak pareigūno, įtariamasis išėjo iš savo kambario 6-ame aukšte ir buvo suimtas, o „areštas buvo labai paprastas“.

Tuo tarpu Halifakso policija uždarė vieną teritoriją tame uostamiestyje, kuriame veikia pagrindinė Kanados jūrų pajėgų Atlanto vandenyno bazė, kai viename name buvo rastas „didelis kiekis cheminių medžiagų“.

Otavos policijos vyresnysis seržantas Johnas McGetrickas (Džonas Makgetrikas) per spaudos konferenciją sostinėje sakė, kad tie chemikalai, kaip manoma, yra „labai pavojingos medžiagos“.

Jis nepatvirtino, ar tokių medžiagų buvo rasta Otavoje, bet pavojingų medžiagų neutralizavimo brigados pareigūnai viešbutyje dirbo visą trečiadienį.

J.McGetrickas sakė, kad kol kas neaišku, ką įtariamasis ketino daryti su tomis medžiagomis, bet pridūrė, kad „iki šiol negauta jokios informacijos, kad buvo kokių nors teroristinių ketinimų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS