JAV priemiestiniam traukiniui įsirėžus į pervažoje įstrigusį automobilį žuvo 7 žmonės | kl.lt

JAV PRIEMIESTINIAM TRAUKINIUI ĮSIRĖŽUS Į PERVAŽOJE ĮSTRIGUSĮ AUTOMOBILĮ ŽUVO 7 ŽMONĖS

  • 0

JAV Niujorko valstijoje priemiestiniam traukiniui antradienio vakarą įsirėžus į geležinkelio pervažoje įstrigusį visureigį žuvo mažiausiai septyni žmonės, o dar bent 12 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Traukinys, apie 17 val. 45 min. vietos (trečiadienį 0 val. 45 min.) išvažiavęs iš Manhatano centrinės stoties, maždaug po 45 minučių rėžėsi į visureigį „Jeep Cherokee“, įstrigusį ant bėgių pervažoje Valhalos miestelyje už maždaug 32 km į šiaurę nuo Niujorko, sakė geležinkelio bendrovės „Metro-North“ atstovas Aaronas Donovanas.

Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas) nurodė, kad per šią avariją žuvo automobilio vairuotoja ir šeši traukinyje buvę žmonės.

Visureigis įstrigo, kai ant jo nusileido automatinis pervažos užtvaras, sakė „Metro-North“ atstovas. Vairuotoja išlipo apžiūrėti mašinos, tuomet vėl įsėdo ir mėgino važiuoti į priekį, o tuo metu į automobilį rėžėsi traukinys, aiškino A.Donovanas.

Pareigūnas pasakojo, kad traukinys stūmė sulamdytą automobilį, kol sustojo, po susidūrimo nuvažiavęs maždaug dešimties vagonų ilgiui prilygstantį atstumą. Visureigis ir traukinio priekis užsiliepsnojo.

Traukinio gale buvusi keleivė Stacey Eisner (Steisi Eisner) televizijai „NBC News“ pasakojo pajutusi staigų smūgį, o vėliau per vagonus perėjo konduktorius, paaiškinęs, kas nutiko. Moteris sakė, kad vagonas, kuriame ji buvo, buvo evakuotas maždaug po 10 minučių, o keleiviai buvo išlaipinti kopėčiomis.

Apie 400 evakuotų žmonių buvo išvežti į vietos salę, kurioje treniruojamasi laipioti uolomis. Autobusai buvo pasiųsti jiems padėti pasiekti kelionės tikslą. Traukinių eismas linijoje, kurioje įvyko ši nelaimė, buvo sustabdytas.

„Metro-North“ yra antrasis judriausias geležinkelis Jungtinėse Valstijose po Long Ailendo geležinkelio. Ši linija buvo atidaryta 1983 metais, o ja kasdien pervežama apie 280 tūkst. keleivių, keliaujančių tarp Niujorko ir Konektikuto.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS