Raginimas iš Ukrainos: boikotuoti 2018-ųjų futbolo čempionatą Rusijoje | kl.lt

RAGINIMAS IŠ UKRAINOS: BOIKOTUOTI 2018-ŲJŲ FUTBOLO ČEMPIONATĄ RUSIJOJE

  • 8

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka paragino Kijevo sąjungininkes apsvarstyti galimybę boikotuoti 2018-ųjų Pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje, jei Maskva neišves visų savo karių iš Ukrainos teritorijos.

Interviu Vokietijos laikraščiui „Bild“, kuris paskelbtas pirmadienį, P.Porošenka sakė, jog būtų linkęs nesuplakti politikos ir sporto, bet tai neįmanoma atsižvelgiant į tai, jog Donecko futbolo klubas „Šachtar“ yra priverstas rungtyniauti už 1 200 km esančiame Lvove, nes Donecką yra okupavę Rusijos remiami separatistai.

„Manau, reikalinga diskusija apie to pasaulio čempionato boikotą. Manau, kol Ukrainoje yra rusų karių, pasaulio čempionatas toje šalyje neįsivaizduojamas“, - sakė P.Porošenka, atvykęs į Berlyną dviejų dienų oficialaus vizito.

Ukrainos prezidentas sakė, kad paprašys Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pasisakyti už griežtesnes sankcijas Rusijai dėl Maskvos remiamų separatistų vykdomo reguliaraus paliaubų pažeidinėjimo. A.Merkel buvo viena iš Baltarusijos sostinėje vasario 12 dieną pasirašyto paliaubų susitarimo architektų.

P.Porošenka taip pat ketina paprašyti kanclerės skirti ukrainiečių pajėgoms daugiau neletalinės pagalbos, tokios kaip neperšaunamos liemenės.

„Mums reikia daugiau, kad galėtume apsiginti ir apsaugoti mūsų karius. Mums reikia radiolokacinės žvalgybos priemonių, bepiločių lėktuvų, radijo ryšio ir naktinio matymo įrangos. Ketinu pasikalbėti apie tai su kanclere“, - sakė P.Porošenka.

„Kalbama ne apie puolamąją ginkluotę - nieko nenorime pulti“, - pridūrė Ukrainos lyderis.

Gairės: Petro Porošenka, pasaulio futbolo čempionatas, 2018, Donecko Šachtar, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

cha cha cha tiem idiotam

ponai ubagai,maziau reikia samogono gerti,nervai bus tvarkoj.Jei rusus butu susaude ,pas kvailus runkelius nebutu nei vilniaus,nei klaipedos,be rusu ir nepriklausomybes nebutu.Debilam reiketu dekingesnem buti.

bezdzionei

matyti kad banana gavai uztat taip loji,palok dar apelsina duosiu,1917met vis sapne matai turbut su leninu rasta nesei//

kaunui-1

o mane užkniso nuo 1917 metų siautėjantys ruskiai fašistai. Gaila, kad vokiečiai žydus, o ne ruskius šaudė. Reikėjo viską daryti atvirkščiai, o dabar priviso tų trolių iš ruskyno, visokių II pasaulinio karo beždžionių invalidų ir tūno jie visi Lietuvoje, pas putlerį kažkodėl nesiveržia. Na, ką pasakysi, raudona beždžione?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS