Australija įbauginta gaisrų: užsienio šalių ambasados Kanberoje nutraukia darbą | kl.lt

AUSTRALIJA ĮBAUGINTA GAISRŲ: UŽSIENIO ŠALIŲ AMBASADOS KANBEROJE NUTRAUKIA DARBĄ

Įvairių užsienio šalių ambasados laikinai nutraukė darbą Australijos sostinėje Kanberoje dėl didelio gaisrų pavojaus, dūmų ir oro užterštumo tvyrant karščiams ir pučiant stipriam vėjui. Tai penktadienį pranešė Didžiosios Britanijos laikraštis „The Financial Times“.

Pavyzdžiui, „dėl sveikatai pavojingo oro užterštumo“ laikinai uždaryta Vengrijos diplomatinė misija, kuriai skirtus paklausimus diplomatai rekomenduoja siųsti į šalies konsulatus Sidnėjuje ir Melburne. Anksčiau dėl šios priežasties Kanberoje pristabdė veiklą Airijos ir Italijos ambasados. Dabar, leidinio žiniomis, tai ketina padaryti ir Izraelio diplomatinė misija.

Estijos ambasada, pasak jos diplomatų, atnaujins darbą Sidnėjuje. „Laikino ambasados personalo persikėlimo priežastis yra oro kokybės blogėjimas, taip pat norime apsaugoti labiausiai pažeidžiamus jos darbuotojų šeimų narius“, – cituoja laikraštis Estijos diplomatinės misijos vadovę Kersti Eesmaa. Anksčiau taip būdavo tik didelių politinių krizių krečiamose šalyse, pridūrė ji.

Kaip informavo Kanberos prekybos rūmų vykdomasis direktorius Michaelas Schaperis, sostinėje uždaryta ir daugelis vyriausybės institucijų.

Smarkūs miško gaisrai siaučia rytinėje Australijos pakrantėje nuo praėjusių metų spalio vidurio. Ugnis apėmė dideles teritorijas žemyno pietryčiuose, Naujojo Pietų Velso ir Viktorijos valstijose, keli regionai pietinėje pakrantėje uždaryti turistams, o jų gyventojams duotas nurodymas skubiai evakuotis.

Gaisrai jau sunaikino daugiau kaip 8 milijonus hektarų miško, liepsnose žuvo mažiausiai 25 žmonės, tarp jų – keturi ugniagesiai. Sudegė apie 3 tūkstančius gyvenamųjų namų ir daugiau kaip 4 tūkstančiai administracinių ir ūkinių pastatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS