Gubernatorius: Rusijoje per drono ataką kilo gaisras naftos perdirbimo gamykloje | kl.lt

GUBERNATORIUS: RUSIJOJE PER DRONO ATAKĄ KILO GAISRAS NAFTOS PERDIRBIMO GAMYKLOJE

  • 0

Rusijos pietvakariniame Volgogrado regione praėjusią naktį po drono atakos, dėl kurios kaltinama Ukraina, kilo gaisras didelėje naftos perdirbimo gamykloje, pranešė regiono gubernatorius.

Prieš beveik dvejus metus Rusijos užpulta Ukraina pastaraisiais mėnesiais rengia dronų atakas agresorės teritorijoje.

„Praėjusią naktį oro gynybos ir elektroninio trikdymo [priemonėmis] atremta dronų ataka Volgogrado srities Kalačo ir Zakanaljės rajonuose“, – per platformą „Telegram“ paskelbė gubernatorius Andrejus Bočarovas.

„Nukritus vienam iš numuštų dronų Volgogrado naftos perdirbimo gamykloje kilo gaisras“, – sakė jis ir pridūrė, kad ugniagesiai jau suvaldė ugnį.

Žmonės nenukentėjo, sakė A. Bočarovas.

Gamyklą eksploatuojanti naftos milžinė „Lukoil“ savo interneto svetainėje nurodo, kad ši gamykla yra didžiausia naftos produktų gamintoja federalinėje Pietų apygardoje, apimančioje aštuonis pietvakarinius Rusijos regionus.

Gamykla yra į pietus nuo Volgogrado miesto.

Vietos žiniasklaidos priemonė V1 paskelbė sprogimo gamykloje nuotraukų. Vietos gyventojai V1 pasakojo girdėję du sprogimus.

Tuo metu Rusijos kariuomenė pranešė, kad prie Ukrainos sienos esančioje Belgorodo srityje elektroninių trikdžių priemonėmis buvo nutupdyti ar perimti keturi dronai, Volgogrado srityje – du dronai, o Rostovo prie Dono rajone – dar vienas.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, dronų ataka, gaisras, naftos perdirbimo gamykla
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS