„Hamas“ pavadino Izraelio įžengimą į Rafą pavojingu eskalavimu | kl.lt

„HAMAS“ PAVADINO IZRAELIO ĮŽENGIMĄ Į RAFĄ PAVOJINGU ESKALAVIMU

Palestinos islamistų judėjimas „Hamas“ antradienį pavadino Izraelio vykdomą Rafos ir Egipto sienos perėjimo punkto puolimą „pavojingu eskalavimu“, nukreiptu prieš tarptautinės teisės saugoma civilinę infrastruktūrą.

Savo pranešime jis pridūrė, kad kariuomenės puolimas tik pablogins humanitarinę padėtį Gazos Ruože bei neleis į Gazą pristatyti taip reikalingos skubios humanitarinės pagalbos.

„Hamas“ teigimu, Gazoje esantys palestiniečiai patiria „naikinimo ir sistemingo marinimo badu karą“, kurį vykdo Izraelis – jos žodžiais tariant, „naciai okupantai“.

„Šis nusikaltimas, vykdomas iš karto po to, kai „Hamas“ pranešė priėmęs tarpininkų pasiūlymą, patvirtina okupantų ketinimus niekais paversti tarpininkų pastangas siekiant paliaubų ir įkaitų paleidimo“, – teigiama pranešime.

Be to, pranešime JAV administracija ir tarptautinė bendruomenė raginamos daryti spaudimą Izraeliui, kad šis nutrauktų šį eskalavimą, kuriuo, „Hamas“ teigimu, keliama grėsmė šimtų tūkstančių Rafoje ir visame Gazos Ruože esančių vidinių pabėgėlių gyvybėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Izraelis

Žengia ten kur nori, o hamasas tegul slepiasi griuvėsiuose, kol dar jų nesudubasino!!! Mirtis teroristams / hamasistams!!!

?

o kaip kitaip pavadint okupantu izengima?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS