„Hamas“ sako, kad išlaisvino dar dvi įkaites | kl.lt

„HAMAS“ SAKO, KAD IŠLAISVINO DAR DVI ĮKAITES

  • 0

Palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ pirmadienį pranešė, kad paleido dar dvi įkaites, pagrobtas Gazos Ruože per spalio 7-osios išpuolius.

Islamistų grupuotės karinis sparnas pareiškime nurodė, kad abi moterys buvo išlaisvintos dėl įtikinamų humanitarinių priežasčių tarpininkaujant Katarui ir Egiptui.

Izraelio pareigūnai iš karto to nepatvirtino, tačiau Izraelio žiniasklaida pranešė, kad moterys buvo nugabentos į Rafos sienos perėją tarp Gazos Ruožo ir Egipto.

Jų atvykimą į Rafos pasienio punktą netrukus patvirtino su Egiptu susijusi valstybinė žiniasklaida.

„Dvi Gazos Ruože laikytos moterys atvyko į Rafos sienos perėjos punktą“, – pranešė televizija „Extra News“.

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas (TRKK) pirmadienį sakė, kad, kaip ir penktadienį, kai buvo išlaisvintos dvi amerikietės, padėjo palengvinti šį dar dviejų įkaičių išlaisvinimą.

„Mes padėjome išlaisvinti dar dvi įkaites, šį vakarą išvežę jas iš Gazos Ruožo“, – rašė organizacija socialiniame tinkle „X“. 

„Hamas“ penktadienį paleido dvi amerikietes – mamą ir dukrą.

Spalio 7-ąją „Hamas“ įsiveržė į Izraelį iš Gazos Ruožo, nužudė mažiausiai 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir paėmė 222 įkaitus. Įkaitų skaičių Izraelis patikslino pirmadienį.

Atsakydama į išpuolį, žydų valstybė pradėjo bombardavimo kampaniją Gazos Ruože, kur su žeme buvo sulyginti ištisi miestų kvartalai ir jau žuvo daugiau kaip 5 tūkst. palestiniečių, daugiausia civilų, skelbia „Hamas“ kontroliuojama Sveikatos apsaugos ministerija.

„Hamas“ apkaltino Izraelį, kad šis iš pradžių jis atsisakė priimti dvi paskutines paleistas įkaites.

Grupuotė taip pat teigė, kad Izraelis pažeidė su tarpininkais sutartą paleidimo tvarką.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS