Tragedija Irake: per vestuves kilus gaisrui žuvo 100 žmonių | kl.lt

TRAGEDIJA IRAKE: PER VESTUVES KILUS GAISRUI ŽUVO 100 ŽMONIŲ

  • 0

Irako šiaurėje esančiame al Chamdanijos mieste per vestuves renginių salėje kilus gaisrui žuvo mažiausiai 100 žmonių, o dar daugiau kaip 150 buvo sužeista, anksti trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida ir sveikatos apsaugos pareigūnai.

Ninevijos provincijos sveikatos apsaugos institucijos suskaičiavo 100 žuvusiųjų ir daugiau kaip 150 sužeistųjų per gaisrą al Chamdanijos santuokų rūmuose, pranešė oficialioji Irako spaudos agentūra INA, remdamasi preliminariais duomenimis, kuriuos naujienų agentūrai AFP patvirtino šalies Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.

Pagrindinėje ligoninėje al Chamdanijoje, daugiausia krikščionių gyvenamame mieste į rytus nuo Mosulo, AFP fotografas matė kelis greitosios pagalbos automobilius ir dešimtis žmonių, susirinkusių duoti kraujo.

Pareiškime civilinės saugos institucijos pranešė, kad renginių salėje, kurioje kilo gaisras, buvo plokščių, kurios, kaip teigiama, buvo labai degios ir neatitiko saugos standartų.

„Dėl gaisro nukrito kai kurios lubų dalys, nes buvo naudojamos labai degios ir pigios statybinės medžiagos, – sakoma pareiškime. – Preliminariais duomenimis, per vestuves buvo naudojami fejerverkai, dėl kurių salėje kilo gaisras.“

Irako statybų ir transporto sektoriuose dažnai nesilaikoma saugos standartų. Šalyje, kurios infrastruktūra po karo dešimtmečių yra avarinės būklės, nuolat kyla gaisrų ir įvyksta nelaimingų atsitikimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS