Izraelio policija per neramumus Rytų Jeruzalėje suėmė devynis palestiniečius | kl.lt

IZRAELIO POLICIJA PER NERAMUMUS RYTŲ JERUZALĖJE SUĖMĖ DEVYNIS PALESTINIEČIUS

Jeruzalėje ir okupuotame Vakarų Krante vis didėjant įtampai, Izraelio policija ketvirtadienį pranešė per naktį įvykusius susirėmimus Rytų Jeruzalėje suėmusi devynis palestiniečius.

Palestiniečiai Izraelio aneksuotoje Rytų Jeruzalėje trečiadienį pradėjo retai kada rengiamą visuotinį streiką ir, be kita ko, uždarė parduotuves, protestuodami prieš Izraelio saugumo pajėgų jau ne vieną dieną tęsiamą operaciją Šuafato palestiniečių pabėgėlių stovykloje.

Izraelis šioje stovykloje ieško užpuoliko, įvykdžiusio ataką, per kurią Šuafato kontrolės poste praėjusį šeštadienį žuvo izraeliečių karė, 18-metė Noa Lazar.

Tęsiantis įtariamo karės žudiko paieškai, Izraelio policija pranešė naktį suėmusi devynis palestiniečius, kurie „svaidė akmenis ir Molotovo kokteilius bei puolė pareigūnus“. Nuo trečiadienio suimtų Rytų Jeruzalės gyventojų skaičius jau padidėjo iki 23.

Skubios pagalbos tarnybos darbuotojas Munibas al Qutobas (Munibas Kutobas) naujienų agentūrai AFP pasakojo apie „daug sužalojimų guminėmis kulkomis ir dėl įkvėptų ašarinių dujų“.

Policija taip pat nurodė, kad naktį susirėmimų būta ir Rytų Jeruzalės Isavijos bei Silvano rajonuose, kad buvo nesunkiai sužeisti du pareigūnai.

Policija ketvirtadienį pranešė, kad siekiant „išsaugoti ramybę“ Jeruzalėje ir jos apylinkėse, mobilizuojami pasienio policijos rezervistai.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS