Japonijoje dirbęs kinų profesorius dingo per kelionę į tėvynę | kl.lt

JAPONIJOJE DIRBĘS KINŲ PROFESORIUS DINGO PER KELIONĘ Į TĖVYNĘ

  • 1

Vienas Japonijos universitete profesoriavęs kinas jau maždaug šešis mėnesius yra dingęs po to, kai išvyko į Kiniją, todėl susirūpinta jo saugumu, antradienį pranešė institucija.

Kinijos literatūros ir lingvistikos profesoriaus Hu Shiyuno (Hu Šijuno), dirbusio Kobės Gakuino universitete Vakarų Japonijoje, dingimas siejamas su tuo, kad pastaraisiais metais Pekinas ėmė daugiau dėmesio skirti savo piliečiams užsienyje.

Japonijoje likusi Hu Shiyuno šeima, negalėdama susisiekti su juo nuo rugpjūčio, dar rugsėjį Kobės Gakuino universitetui pirmą kartą pranešė apie darbuotojo dingimą, naujienų agentūrai AFP sakė aukštosios mokyklos atstovas spaudai Yoichi Takamura (Joičis Takamura).

Šeimos prašymu universitetas iš pradžių nesiėmė jokių veiksmų, bet galiausiai šio mėnesio pradžioje kreipėsi į Kinijos generalinį konsulatą Osakoje su prašymu nustatyti jo buvimo vietą.

„Mes nerimaujame. Tikimės sulaukti žinių iš jo“, – sakė atstovas spaudai ir pridūrė, kad iki šios dienos universitetas negavo jokios informacijos.

„Jei jis būtų japonas, galėtume imtis daugiau veiksmų, pavyzdžiui, kreiptis į policiją, bet kadangi jis yra Kinijos pilietis, šiuo metu galime tik laukti atsakymo iš konsulato“, – pridūrė jis.

Universiteto interneto svetainėje rašoma, kad Hu Shiyunas yra parašęs mokslinių straipsnių ir knygų, taip pat ir kinų kalbos vadovėlių ir leidinių apie kinų kalbos dialektus.

Kinijos konsulatas Osakoje iš karto nepateikė komentarų.

2019 metais Japonijos Hokaido edukologijos universiteto profesorius Yuan Keqinas (Juan Kečinas) buvo laikomas dingusiu nuo tada, kai sugrįžo į Kiniją dalyvauti šeimos nario laidotuvėse. Kinijos užsienio reikalų ministerija vėliau pranešė, kad jis esą prisipažino šnipinėjęs ir yra sulaikytas.

2013 metais kinų pareigūnai sulaikė Tokijo Toyo Gakueno (Tojo Gakueno) universiteto profesorių Zhu Jianrongą (Džu Dzianrongą), įtariamą neteisėtu žvalgybos duomenų rinkimu, kuris taip pat dingo grįždamas namo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Gal alkanas Putinas išsikepė ir suėdė ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS