Londone policija nušovė vyrą, atvejis bus tiriamas | kl.lt

LONDONE POLICIJA NUŠOVĖ VYRĄ, ATVEJIS BUS TIRIAMAS

  • 1

Londono pietryčiuose antradienį ginkluoti pareigūnai nušovė vyrą, pranešė pareigūnai.

Jungtinėje Karalystėje žūtys dėl policijos panaudoto ginklo pasitaiko retai, todėl atvejis bus kruopščiai ištirtas, teigė Londono policija.

Skirtingai nei daugelyje kitų pasaulio šalių policijos pajėgų, britų policija įprastai nesinešioja ginklų, tačiau gali iškviesti specializuotus šaunamųjų ginklų padalinius rimčiausiems incidentams spręsti.

Metropoliteno policija teigė, kad, kaip manoma, gyvybės netekęs vyras buvo įžengęs į ketvirtą dešimtį metų ir grasino pakenkti gyventojams vienu adresu pietryčių Londone.

„Atvyko vietos pareigūnai, kurie bandė pasikalbėti su šiuo vyru, tačiau po grasinimų buvo iškviesti ginkluoti pareigūnai, kurie greitai atvyko į įvykio vietą, – rašoma pareiškime. – Vyras pateko į vidų, ir buvo panaudotas policijos šaunamasis ginklas. Pareigūnai ir Londono greitosios pagalbos tarnybos medikai iš karto suteikė pirmąją pagalbą, bet, deja, vyras mirė įvykio vietoje.“

Per šį incidentą, įvykusį ankstyvą antradienio rytą, taip pat buvo lengvai sužeisti du žmonės.

Londono policija pranešė, kad perdavė incidentą tirti Nepriklausomam policijos elgesio tyrimų biurui.

Detektyvas vyriausiasis inspektorius Sebas Adjei-Addohas (Sebas Adžejus-Adohas) sakė, kad ginkluoti pareigūnai „iš ginklų iššauna labai retai, o visi pareigūnai supranta ir numato, kad kai jie tai padarys, jų veiksmai bus atidžiai tikrinami“.

JK vidaus reikalų ministerijos, atsakingos už policijos veiklą, duomenimis, per 12 mėnesių iki 2023 metų kovo 31 dienos Anglijoje ir Velse buvo surengtos 18 395 operacijos, kuriose dalyvavo šaunamųjų ginklų padaliniai.

Tačiau incidentų, kai policijos šaunamieji ginklai tyčia buvo panaudoti nukreipiant į žmones, buvo tik 10, o ankstesniais metais – keturi.

Labdaros organizacijos „Inquest“, kuri stebi mirties atvejus, susijusius su valstybės pareigūnais, duomenimis, nuo 1990 metų Anglijoje ir Velse iš viso 82 kartus policija nušovė žmones.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pro kur oras \\\\\.../////

Londone tirs dėl diedo,o LT dėl bobos???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS