Lyties sau nepriskiriantis teismo pareigūnas rastas negyvas savo namuose | kl.lt

LYTIES SAU NEPRISKIRIANTIS TEISMO PAREIGŪNAS RASTAS NEGYVAS SAVO NAMUOSE

  • 29

Pirmasis Meksikoje nebinarinės lyties teismo pareigūnas Jesús Ociel Baena buvo rastas negyvas savo namuose, praneša „The Guardian“.

Pasak lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos, nebinarinė tapatybė iš esmės apima bet kokį savo lyties suvokimą, kuris yra už griežtai apibrėžtos dvinarės vyriškos-moteriškos lyties sistemos ribų.

Žmogaus teisių aktyvistai, anot „The Guardian“, paprašė ištirti, ar J. O. Baena’os mirtis nebuvo susijusi su lytine tapatybe.

„Mes dar nežinome, ar tai buvo žmogžudystė, ar nelaimingas atsitikimas“, – sakė Meksikos saugumo ministrė Rosa Icela Rodrígue.

„Jei tai buvo nusikaltimas, pagrįstas išankstiniu nusistatymu, tokiais nusikaltimais visada siekiama pasiųsti žinią“, – teigė LGBTQ+ teisių grupės „Letra S“ direktorius Alejandro Brito.

Prokuratūros pranešime teigiama, kad teismo pareigūno kūnas buvo rastas kartu su kito asmens, kuris, manoma, buvo J. O. Baenos partneris, kūnu.

J. O. Baena buvo viena žinomiausių LGBTQ+ asmenybių šalyje, kurioje dažnai smurtaujama prieš šią bendruomenę.

J. O.  Baena pateko į istoriją 2022 metų spalį, kai tapo Agvaskaljenteso valstijos rinkimų tribunolo magistratu prieš LGBTQ+ vėliavą.

„Esu nebinarinės lyties žmogus. Man nereikia, kad mane vertintų kaip moterį ar vyrą. Tai yra tapatybė. Ji yra man ir niekam kitam“, – birželį socialiniame tinkle „X “ paskelbė J. O. Baena.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

NUOMONĖ

Kokią čia sisteminę propogandą ištisai rašote apie pasaulio išsigimėlius.Jų Lietuvoje pilna ,kaip tų tarakonų,apleistuse daugiabučiuose.Kodėl Kauno diena ---rimtas leidinys,drįstate rašyti šiuos iškrypėliškus marazmus.Ką Jums sorošiniai gerai moka,kad Jūs taip rašote apie menkystas.Pradėsime neskaityti Kauno dienos leidinio,nes normaliems žmonėms yra labai šlykšti ši nusivalkiojusi ,kvailai susireikšminusi publika.

ALGIRDAS.

NIEKO NEPADARYSI -ALBINOSAS , O GAMTOJE KIEKVIENA GYVYBĖS RŪŠIS TOKIUS ATMETA .

Anonimas

tai ---xx1 amz. vaiduokliai.Ligoniai ,kuriuos negydo ,;nes tai beprasmishka; tai mirtinoje bukleje atsidure psichikos ligoniai;ir ju priviso perdaug...reiktu susidometi ir ju pradu;kokiu budu ,pas kokius zmones uzsiveisia tokios psichines ligos embrionai,.Nes jau -pergausu,ir ta ligotu gausa kelia pavoju zMONIJAI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS