Metalo gabalas iš dangaus pramušė namą kiaurai | kl.lt

METALO GABALAS IŠ DANGAUS PRAMUŠĖ NAMĄ KIAURAI

  • 6

Floridoje stovinčio namo stoge, lubose ir grindyse kiaurymę padarė gero kumščio dydžio metalo gabalas, atskriejęs iš dangaus kosminiu greičiu. Laimė, namuose buvo tik vienas žmogus, praneša LNK.

„Trenkė labai garsiai ir beveik pataikė į mano sūnų. Jis buvo už dviejų kambarių ir viską girdėjo. Kai sužinojau, net apėmė drebulys, negalėjau tuo patikėti. Kokia tikimybė, kad kažkas nukris ant mano namo su tokia jėga ir pridarys tiek žalos? Ir, žinote, esu labai dėkingas, kad niekas nenukentėjo“, – pasakojo Neapolio gyventojas Alejandro Otero.

Policijos tyrimui iškart buvo pasitelkti NASA specialistai ir jie nustatė, kad tai senų tarptautinės kosminės stoties baterijų bloko tvirtinimo elementas. Šis blokas buvo atjungtas ir paleistas degti atmosferoje dar 2021 m., tada NASA paskaičiavo, kad nė viena iš jo dalių neturėtų pasiekti žemės paviršiaus. Bet atsitiko kitaip.

„Jis buvo cilindro formos, o pagal viršaus formą galima pasakyti, kad jis lėkė per atmosferą atsisukęs šia puse, kuri įkaito ir išlydė metalą“, – sakė A. Otero.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Taigi vienas iš tvirtinimų, kurie kadaise laikė visą daugiau kaip dvi tonas sveriantį nikelio-kadmio baterijų bloką išgyveno, nors ir lėkdamas per orą kosminiu greičiu.

„Tarptautinė kosminė stotis planavo numesti nuolaužų, kurios turėjo nukristi į žemę ir lėkdamos per atmosferą privalėjo sudegti ar saugiau nusileisti. Kad ir kas būtų likę Ramiojo vandenyno platybėse ar kitose vietovėse, bet ne užstatytose teritorijose“, – kalbėjo Neapolio gyventojas.

NASA jau paskelbė, kad nuo šiol nuodugniau vertins įvairių TKS ir kitos kosminės įrangos utilizavimo planus, kad tokie incidentai nepasikartotų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

To-As

Uzdaryk chlebarezke išgama vatine.

Debilizmas

Kopijuojat k.dienos zurnaliugos o versti nemokat...Namas Floridoje ant kurio stogo uzkrito,o Neapolio gyventojas dziaugesi kad nenukentejo sunus kuris buvo uz dvieju kambariu nuo ikritimo vietos? Tai gal skaitykit prieš išspausdindami.....

As

Gera gyvent amerikasoms , kai bombos ant galvu nekrenta....kol kas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS