Milijardierės nusikaltimo istorija sukrėtė ne tik Ameriką: ji sulaužė daugybę gyvenimų | kl.lt

MILIJARDIERĖS NUSIKALTIMO ISTORIJA SUKRĖTĖ NE TIK AMERIKĄ: JI SULAUŽĖ DAUGYBĘ GYVENIMŲ

  • 5

Buvusi Silicio slėnio žvaigždė Elizabeth Holmes dėl sukčiavimo nuteista kiek daugiau nei vienuolika metų kalėti, pasakojama LNK reportaže. 

Teismas pripažino, kad žlugusio kraujo tyrimų startuolių „Theranos“ įkūrėja apgavo investuotojus žadėdama medicinos revoliuciją. Klastodama rezultatus ji skelbė, kad išradimas iš vieno kraujo lašo leidžia diagnozuoti šimtus ligų – nuo cukraus lygio kraujyje iki vėžio. Investuotojams patikėjus, verslas išaugo iki 9 mlrd. dolerių. Bet paaiškėjo, kad revoliuciniai aparatai tebuvo modifikuoti kitų gamintojų įrengimai, kurie tiksliai atliko tik vieną tyrimą – ar asmuo užsikrėtęs herpes simplex virusu.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Teismas nurodė, kad antro vaiko besilaukiančiai 38-erių E. Holmes nereikės pasiduoti iki balandžio. Prokurorai reikalauja, kad ji dar sumokėtų 800 mln. dolerių kompensaciją investuotojams. Žlugusi verslininkė sako pinigų neturinti ir nuosprendį skųsianti.

Ir tai ne tik pinigų vagystė iš turtingų žmonių. Ji sulaužė daugybę gyvenimų.

„Tai, ką ji padarė, turėjo labai realių pasekmių. Ir tai ne tik pinigų vagystė iš turtingų žmonių. Ji sulaužė daugybę gyvenimų. Ir šis nuosprendis buvo tarsi žinia, kurią teismas norėjo nusiųsti, kad to daryti nedera“, – sakė Associated Press žurnalistas Michael Liedtke.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

vagies šypsulys

Toks pat, kaip šaikinių Lietuvos administratorių

manau

rusijoje rastu prieglobstį šalia kitu rusijos vagiu milijardieriu.

Nu

I putina panaši
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS