Po narkotikų prekeivių nušautos 11-metės tragedijos – kalbos apie kasmet didėjančią problemą | kl.lt

PO NARKOTIKŲ PREKEIVIŲ NUŠAUTOS 11-METĖS TRAGEDIJOS – KALBOS APIE KASMET DIDĖJANČIĄ PROBLEMĄ

  • 3

Policijos rasti balti milteliai buvo įvynioti į plastiko plėvelę. Jie – vos nago dydžio, o sveria 2/10 gramo, bet poveikis juntamas visoje Europoje, praneša LNK.

„Kokainas, panašu, tapo nauja norma – paplito visuose sluoksniuose ir, deja, nebestigmatizuojamas – gatvėse jo vis daugiau“, – kalbėjo vyriausiasis policijos inspektorius Kris Verborgh.

Tokia liūdna realybė – Antverpeno uoste, kur vėl paskelbta apie kokaino konfiskavimo rekordą, bet belgų muitinė nepraranda budrumo ir humoro.

„Sveiki, pirmiausia – linkėjimai. Su Naujaisiais! Geros sveikatos ir be kokaino. Pirmajame etape įdiegsime dar penkias skenavimo sistemas. Jas galima palyginti su izraeliečių geležiniu kupolu. Tai bus Antverpeno kupolas, skirtas kokainui stabdyti“, – sakė Belgijos muitinės ir akcizų vadovas Kristian Vanderwaeren.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Belgijos uostai ne tik statysis daugiau skenerių – darbuosis ir narai iš Nyderlandų – ieškos narkotikų už laivo ribų. Mat, kontrabandininkai kasmet – vis išradingesni. Kokaino šuolis – net 23 proc. Pernai kokaino vien Antverpeno uoste sugauta 110 tonų – daugiau nei dvigubai daugiau nei prieš penkerius metus. Jo vertė – 8 milijardai eurų. Ir tai – tik lašas narkotikų jūroje.

Belgijos finansų ministras – šokiruotas. „Jei konfiskuojama daugiau, reiškia, jų ir per uostus įvežama daugiau. Didesnis poveikis ir visuomenei bei mūsų saugumui“, – teigė Belgijos finansų ministras Vincent Van Peteghem.

Su narkotikais ateina ne tik priklausomybė ir mirtis, bet į miestus veržiasi ir smurtas bei gaujų karai. Pats Antverpenas nukentėjo nuo dviejų dešimčių granatų išpuolių ir gaisrų. Šie siejami su gaujomis, kurios kovoja dėl įtakos zonų.

Antverpeną sukrėtė ir mirtinas incidentas – nušauta vienuolikmetė mergaitė. Spėjama, ji tapo atsitiktine narkotikų karų auka.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

XXX

Su narkotikais ateina ne tik priklausomybė ir mirtis, bet į miestus veržiasi ir smurtas bei gaujų karai. Liberalu laisvės politikos stumiama balta mirtis, atmerk akis morgana.

Nevartokite

ir prekeiviai isnyks!

žiauriai dėkui

Liberkonservatų šaika siekia to paties Lietuvoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS