Pentagonas: JAV sudavė penkis smūgius Jemeno husių ginklų sistemoms | kl.lt

PENTAGONAS: JAV SUDAVĖ PENKIS SMŪGIUS JEMENO HUSIŲ GINKLŲ SISTEMOMS

  • 6

JAV pajėgos Raudonojoje jūroje sudavė penkis smūgius Irano remiamų Jemeno husių sukilėlių ginklų sistemoms, sekmadienį pranešė Pentagonas.

JAV kariuomenė pranešė, kad šie smūgiai buvo suduoti 15 val. ir 20 val. Sanos (14 val. ir 19 val. Lietuvos) laiku ir yra dalis Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkių veiksmų, kuriais siekiama užkirsti kelią husių išpuoliams prieš Raudonosios jūros laivybos kelius.

JAV Centrinės vadovybės (CENTCOM) pareiškime priduriama, kad smūgiai buvo nukreipti prieš husių naudojamus bepiločius povandeninius laivus.

Pranešime nurodoma, kad taip pat buvo smogta priešlaivinėms sparnuotųjų raketų sistemoms ir antvandeniniams laivams.

„CENTCOM nustatė, kad prieštankinės sparnuotosios raketos, nepilotuojamas povandeninis laivas ir nepilotuojamas antvandeninis laivas yra husių kontroliuojamose Jemeno teritorijose, ir nusprendė, kad jie kelia tiesioginę grėsmę JAV karinių jūrų pajėgų laivams ir prekybos laivams regione“, – sakoma pranešime, kuriame priduriama, kad buvo smogta šiems penkiems laivams, siekiant „padaryti tarptautinius vandenis saugesnius“.

Irano remiami husiai, kurie kontroliuoja didžiąją karo draskomo Jemeno dalį, nuo lapkričio puola laivus Raudonojoje jūroje, taip, jų teigimu, solidarizuodamiesi su palestiniečiais Gazos Ruože.

Dėl jų išpuolių Jungtinių Valstijų ir JK pajėgos ėmėsi atsakomųjų veiksmų, įskaitant trečiadienį surengtą naują JAV smūgių bangą husių kontroliuojamose teritorijose.

Dėl suintensyvėjusių išpuolių kai kurios laivybos bendrovės nukreipė laivus aplink Pietų Afrikos Respublikos Gerosios Vilties kyšulį, kad išvengtų Raudonosios jūros, per kurią paprastai vyksta apie 12 proc. pasaulinės jūrų prekybos.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Jungtinių Tautų prekybos ir plėtros agentūra (UNCTAD) įspėjo, kad per pastaruosius du mėnesius komercinio transporto srautas per Sueco kanalą sumažėjo daugiau kaip 40 procentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jonas

Visi komentarai pries amerikiecius rasyti automatine programa is rusu...

Anonimas

Jankių teroristai vel siautėja. Ir gauna nuo kažkokių dykumų klajoklių į kailį.

Cha

Vitia Glušakovas husių draugelis :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS