Po elektrinės apšaudymo Ukraina ragina gyventojus taupyti elektros energiją | kl.lt

PO ELEKTRINĖS APŠAUDYMO UKRAINA RAGINA GYVENTOJUS TAUPYTI ELEKTROS ENERGIJĄ

  • 0

Ukraina ketvirtadienį paragino gyventojus taupyti elektros energiją po to, kai netoli fronto linijos esanti elektrinė buvo apšaudyta – tai pirmas toks įspėjimas šią žiemą.

Pareigūnai jau kelis mėnesius perspėja, kad žiemą Rusija, kaip ir praėjusiais metais, tikriausiai suintensyvins savo antskrydžius prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą.

„Šią popietę priešas užpuolė vieną iš šiluminių elektrinių fronto zonoje. Dėl apšaudymo įranga buvo smarkiai apgadinta“, – teigė Energetikos ministerija.

Ji nenurodė, kuri elektrinė nukentėjo, tačiau teigė, kad nustojo veikti du elektrinės blokai, todėl tinkle laikinai trūko elektros energijos.

„Energetikos ministerija kreipiasi į vartotojus, prašydama paremti energetikus ir vartoti elektros energiją protingai ir ekonomiškai, ypač didžiausios apkrovos valandomis“, – sakoma pranešime.

Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis socialiniame tinkle rašė, kad dėl žemesnių temperatūrų, avarinių remonto darbų ir saulės energijos trūkumo susidarė elektros energijos trūkumas.

„Dabar vyriausybė ir energetikai ragina visus mažinti elektros energijos suvartojimą. Ypač nuo 9 iki 19 val.“, – sakė jis.

Ukraina prašo Vakarų šalių sustiprinti jos oro gynybos sistemas, jei Rusija vėl pradėtų sistemingai atakuoti energetikos objektus, kaip tai darė praėjusią žiemą.

Ji kreipėsi į kaimynines Europos Sąjungos šalis su prašymu suteikti „neatidėliotiną pagalbą“ apsirūpinimui energija.

Lapkritį Ukraina paskelbė, kad nebeišgali pasigaminti pakankamai elektros energijos, kad patenkintų šildymo poreikius.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, elektrinės apšaudymas, elektros energija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS