Po ugnikalnio išsiveržimo Islandijoje lava daugiau nesilieja, tačiau pavojus nepranyko | kl.lt

PO UGNIKALNIO IŠSIVERŽIMO ISLANDIJOJE LAVA DAUGIAU NESILIEJA, TAČIAU PAVOJUS NEPRANYKO

Po paskutinio ugnikalnio išsiveržimo Islandijoje šalies ekspertai naujai išsiliejusios lavos neaptiko.

Radijo stotis „RÚV“, cituodama Islandijos meteorologijos instituto stichinių nelaimių ekspertę Elísabet Pálmadóttir, antradienį pranešė, kad lava paskutinį kartą buvo pastebėta besiliejanti iš plyšio šiauriniame ugnikalnio šlaite maždaug 1 val. nakties.

Iš toliau į pietus netoli Grindaviko miesto esančio plyšio daugiau lavos nuo pirmadienio ryto nesiliejo, paaiškino E. Pálmadóttir. Tačiau ji pabrėžė negalinti pasakyti, ar išsiveržimas liovėsi ir perspėjo, kad šiame regione staiga gali atsiverti naujų plyšių.

Sekmadienio ryte netoli Grindaviko esantis ugnikalnis išsiveržė jau antrą kartą per vos keturias savaites. Deginanti lava pasiekė ir sugriovė namus – paskutinį kartą Islandijoje taip buvo prieš pusšimtį metų. Ankstyvą sekmadienio rytą evakuoti visi pakrantės miestelio gyventojai – iš viso maždaug 4 tūkst. žmonių.

Grindavikas yra įsikūręs Reikjaneso pusiasalyje pietvakarinėje šalies dalyje, kur pastaraisiais metais ne kartą vyko ugnikalnių išsiveržimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

islandija tai danu monarhijos kolonija tai but pats laikas sukeist juos vietom tegul pauosto pelenu su visom /vertybem/ zppp=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS