Prorusiški separatistai nuėmė ukrainietiškus kelio ženklus Mariupolyje | kl.lt

PRORUSIŠKI SEPARATISTAI NUĖMĖ UKRAINIETIŠKUS KELIO ŽENKLUS MARIUPOLYJE

Maskvos remiami separatistai pietryčių Ukrainoje pareiškė, kad nuėmė kelio ženklus su rusų pajėgų apsiausto Mariupolio uostamiesčio pavadinimu ukrainiečių bei anglų kalbomis ir pakeitė juos rusiškais.

„Prie įvažiavimo į Mariupolį pastatyti atnaujinti kelio ženklai“, – sakoma ketvirtadienį separatistų darinio – „Donecko liaudies respublikos“ (DLR) – susisiekimo ministerijos paskelbtame pranešime.

Ministerija paskelbė nuotraukų, kuriose matyti, kaip savivaldybės darbuotojai su oranžinėmis liemenėmis nuima kelio ženklą su užrašu „Mariupolis“ ukrainiečių bei anglų kalbomis ir pastato tokį pat ženklą rusų kalba.

„Kelio ženklų keitimo darbai visoje išvaduotoje teritorijoje bus tęsiami“, – rašoma pranešime ir priduriama, kad analogiški darbai buvo atlikti ir mažesnėse gyvenvietėse.

Strateginę reikšmę turintis Mariupolis yra tarp labiausiai nuniokotų Ukrainos miestų. Rusijos pajėgos jau ne vieną savaitę jį intensyviai apšaudo, bandydamos perimti visišką uostamiesčio kontrolę.

Septyniasdešimt antroji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Ketvirtadienį Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracijos vadovo pirmasis pavaduotojas Sergejus Kirijenka apsilankė su žeme praktiškai sulygintame Mariupolyje ir kitose „išvaduotose teritorijose“, socialiniuose tinkluose pranešė separatistų lyderis.

Vietiniai gyventojai norėjo įsitikinti, kad „Rusija čia sugrįžo visiems laikams“, rašė DLR lyderis Denisas Pušilinas.

Mariupolio galutinis užėmimas sudarytų sąlygas Maskvai sausumos koridoriumi sujungti Rytų Ukrainos prorusiškų separatistų regionus ir 2014 metais Rusijos aneksuotą Krymą.

Paskutiniu ukrainiečių pasipriešinimo židiniu Mariupolyje tapo didžiulė metalurgijos gamykla „Azovstal“. Didžiuliame požeminių tunelių labirinte po gamykla nuo rusų pajėgų bombardavimo slepiasi ukrainiečių kariai ir civiliai.

Gairės: karas Ukrainoje, Mariupolis, ženklai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS