Rusija teigia, kad numušti dar du ukrainiečių dronai | kl.lt

RUSIJA TEIGIA, KAD NUMUŠTI DAR DU UKRAINIEČIŲ DRONAI

  • 0

Rusijos pareigūnai šeštadienį pranešė, kad priešlėktuvinė gynyba sunaikino vieną droną, kai jis artėjo prie Maskvos, o kitą – netoli sienos su Ukraina.

Netrukus buvo pranešta, kad per Ukrainos apšaudymą pasienio mieste buvo sužeisti keturi žmonės.

„Šiąnakt priešlėktuvinės gynybos pajėgos sunaikino droną, artėjantį prie Maskvos, Istrinskio rajone“, – platformoje „Telegram“ parašė S. Sobianinas.

„Preliminariais duomenimis, aukų ir žalos nebuvo. Įvykio vietoje dirba gelbėjimo tarnybos“, – pridūrė jis.

Rusijos Belgorodo srities gubernatorius pranešė, kad Kyjivas apšaudė Urazovą, esantį maždaug už 10 km nuo Ukrainos sienos, ir sužeidė keturis žmones.

Su Ukraina besiribojančiuose Rusijos regionuose nuolat pranešama apie Kyjivo ginkluotųjų pajėgų vykdomą beatodairišką apšaudymą ir pavienius tarpvalstybinius įsiveržimus.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos „Grad“ sviediniais apšaudė Valujsko savivaldybės rajono Urazovo miestą“, – socialiniame tinkle pranešė gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

Jis teigė, kad per išpuolį Ukraina panaudojo kasetinius šaudmenis ir kad nukentėjo gyvenamieji namai bei ūkinių prekių parduotuvė.

„Preliminariais duomenimis, nukentėjo 4 žmonės – trys vyrai ir viena moteris. Visi jie sužeisti šrapneliais“, – pridūrė jis.

Maskva ir kiti Rusijos regionai pastarosiomis dienomis tapo Ukrainos dronų atakų taikiniais po to, kai Kyjivas šią vasarą pažadėjo sugrąžinti konfliktą Rusijai.

Gynybos ministerija pranešė, kad anksti šeštadienį Šebekino rajone, esančiame Belgorodo srityje, netoli sienos, buvo sunaikintas antras Ukrainos dronas.

Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad vienas dronas buvo sunaikintas artėjant prie Maskvos apie 3 val. Maskvos (ir Lietuvos) laiku, o kitas – netoli sienos Belgorodo srityje 9 val.

„Buvo užkirstas kelias Kyjivo režimo mėginimui įvykdyti teroristinį išpuolį su dronu prieš objektus Rusijos teritorijoje“, – per „Telegram“ paskelbė ministerija.

Per Ukrainos dronų smūgį Belgorodo srityje, Rusijos pasienyje, trečiadienį žuvo trys žmonės, pranešė pareigūnai.

Tą pačią dieną į Maskvos verslo rajone esantį dangoraižį įsirėžė dronas ir išdaužė langą, tačiau, pasak pareigūnų, nukentėjusiųjų nebuvo.

Tai buvo jau šešta naktis iš eilės, kai Maskvos regionas atakuojamas iš oro.

Maskva penktadienį pranešė, kad jos pajėgos užkirto kelią Ukrainos mėginimui 42 dronais atakuoti Krymą, kurį Maskva yra aneksavusi nuo 2014 metų.

Gairės: karas Ukrainoje, dronai, numušti, Rusija, Maskva
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS