Rusijos kariai dalį Kijevo paliko be elektros, mieste atšauktas komendanto valandos pratęsimas | kl.lt

RUSIJOS KARIAI DALĮ KIJEVO PALIKO BE ELEKTROS, MIESTE ATŠAUKTAS KOMENDANTO VALANDOS PRATĘSIMAS

Dvi elektros linijos Kyjive išjungtos dėl apšaudymo. Taip pat buvo atjungtos trys Ukrainos sostinės siurblinės, todėl dešiniajame krante galimas sumažintas vandens slėgis, praneša UNIAN.

Kyjivo miesto valstybinės administracijos pirmininko pirmasis pavaduotojas Nikolajus Povoroznikas sakė, kad dvi 110 kV linijos buvo išjungtos dėl karo veiksmų  priemiesčiuose – Gostomelio ir Irpeno kryptimis.

„Pasibaigus aktyviems karo veiksmams tarnybos nedelsdamos pradės apžiūrą ir žalos vertinimą. Dabar specialistų darbas neįmanomas, nes okupantai tęsia apšaudymą. Kyjivo elektros tinklų duomenimis, žalai pašalinti prireiks kelių valandų. Sveikatos priežiūros įstaigos perėjo prie atsarginio elektros maitinimo prietaisų naudojimo“, – sakė N. Povoroznikas.

Žmonių buvo paprašyta uždaryti langus ir, jei įmanoma, neiti į lauką.

Kyjive atšaukta pratęsta komendanto valanda

Ukrainos sostinės Kyjivo meras Vitalijus Klyčko šeštadienį pranešė, kad mieste vėl bus skelbiama komendanto valanda. Šį kartą ji turėjo galioti nuo šeštadienio vakaro iki pirmadienio ryto.

„Karinė vadovybė nusprendė grąžinti komendanto valandą. Ji prasidės 20 val. šeštadienį ir tęsis iki 7 val. pirmadienį“, – socialiniame tinkle „Telegram“ pranešė V. Klyčko.

Tačiau kiek vėliau Kijevo meras atšaukė pratęstą komendanto valandą

Savo „Telegram“ platformoje V. Klyčko rašė, kad komendanto valanda išliks įprasta – nuo 20. val. iki 7 val. O sekmadienio popietę bus galima judėti po sostinę ir regioną.

Gairės: karas Ukrainoje, Kyjivas, komendanto valanda, apšaudymas, elektra
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS