Per rusų dronų ir raketų atakas Ukrainoje sužeista keturiolika žmonių (atnaujinta) | kl.lt

PER RUSŲ DRONŲ IR RAKETŲ ATAKAS UKRAINOJE SUŽEISTA KETURIOLIKA ŽMONIŲ (ATNAUJINTA)

Per Rusijos dronų ir raketų atakas antradienį Ukrainoje buvo sužeista keturiolika žmonių, pranešė ukrainiečių pareigūnai.

Rusijos pajėgoms antradienio naktį dronais atakavus Ukrainos pietuose esančią Odesą buvo sužeisti devyni žmonės, įskaitant keturis vaikus, pranešė gelbėjimo tarnybos.

Šį uostamiestį prie Juodosios jūros rusai raketomis ir dronais nepaliaujamai atakuoja nuo karo pradžios prieš daugiau kaip dvejus metus.

„Dėl rusų teroro buvo apgadinta gyvenamųjų pastatų, kilo gaisras“, – antradienį per platformą „Telegram“ pranešė valstybinė Ukrainos nepaprastųjų situacijų tarnyba.

Žalos padarė rusų drono, kurį numušė ukrainiečių oro gynyba, nuolaužos, nurodė kariuomenės vadovybė šalies pietiniame regione.

Gelbėjimo tarnybos paskelbė nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose matyti degantis pastatas, griuvėsius tikrinantys ir gyventojus guodžiantys gelbėtojai.

Du iš keturių sužeistų vaikų yra jaunesni nei vienų metų.

Vėliau tą pačią dieną per raketų ataką Dnipropetrovsko srityje buvo hospitalizuoti keturi žmonės, platformoje „Telegram“ pranešė gubernatorius Serhijus Kysakas.

Dar vieną žmogų krintančios nuolaužos sužeidė Mykolajivo srityje, sakė vietos gubernatorius.

Ukrainos oro pajėgos paskelbė pernakt sunaikinusios 15 iš 16 rusų paleistų dronų.

Rusai praėjusią naktį taip pat atakavo Ukrainą dviem balistinėmis raketomis, nurodė oro pajėgos, bet nepatikslino, ar jos pasiekė taikinius.

Kai kurie rusų dronai skrido į Kyjivą, sakė miesto administracija.

Gairės: karas Ukrainoje, Odesa, ataka, sužeisti žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS