Šaltinis JAV Kongrese: žvalgyba skelbia apie 315 tūkst. sužeistų ar žuvusių rusų Ukrainoje | kl.lt

ŠALTINIS JAV KONGRESE: ŽVALGYBA SKELBIA APIE 315 TŪKST. SUŽEISTŲ AR ŽUVUSIŲ RUSŲ UKRAINOJE

  • 0

Nuo plataus masto Maskvos karo pradžios 2022 metų vasarį Ukrainoje žuvo arba buvo sužeista apie 315 tūkst. Rusijos karių, antradienį pranešė vienas šaltinis JAV Kongrese.

Rusijos pajėgos taip pat neteko maždaug 2,2 tūkst. iš pusketvirto tūkstančio tankų, kuriuos turėjo prieš prasidedant invazijai, sakė šaltinis, remdamasis išslaptintu JAV žvalgybos vertinimu, kuriuo pasidalyta su Kongresu.

Apie tai paskelbta Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui viešint Vašingtone, kur siekia įtikinti vis skeptiškesnius kongresmenus, kad Maskvos pradėtą karą įmanoma laimėti su besitęsiančia JAV pagalba.

Anksčiau antradienį V. Zelenskis susitiko su Kongreso lyderiais, o po to Baltuosiuose rūmuose surengė suplanuotas derybas su prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu).

Šis skelbiamas aukų skaičius smarkiai didesnis, nei buvo pranešta 2022 metų liepą. Tada Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) direktorius Billas Burnsas (Bilas Bernsas) sakė, kad JAV žvalgyba apskaičiavo, jog Rusijos nuostoliai yra „apie 15 tūkst. žuvusiųjų ir gal tris kartus daugiau sužeistųjų“.

Tiek Rusija, tiek Ukraina vengia pateikti karo aukų skaičius.

Rusijos nuostoliai – 315 tūkst. žuvusiųjų ar sužeistųjų – sudarytų 87 proc. prieš karą buvusių 360 tūkst. šalies karinių pajėgų narių.

Laikraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis išslaptintu JAV žvalgybos vertinimu, teigė, kad konfliktas Ukrainoje smarkiai nubloškė atgal „Rusijos pastangas modernizuoti savo sausumos pajėgas“.

Siekdama kompensuoti didelius nuostolius, Rusija ėmėsi įvairių priemonių, pavyzdžiui, į kariuomenę ėmė ir į frontą siuntė kalinius.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos pajėgos, žuvę Rusijos kariai, jav žvalgyba
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS