Siaubingas gaisras neįgaliųjų namuose pražudė vienuolika žmonių | kl.lt

SIAUBINGAS GAISRAS NEĮGALIŲJŲ NAMUOSE PRAŽUDĖ VIENUOLIKA ŽMONIŲ

  • 5

Trečiadienį paskelbus apie gaisrą Prancūzijos neįgaliųjų namuose, buvo kalbama, kad žuvo devyni žmonės. Vis dėlto ketvirtadienį paaiškėjo, kad ugnis pasiglemžė vienuolikos žmonių gyvybes. Jie buvo įstrigę antrajame pastato aukšte, praneša LNK.

„Pamačiau daug dūmų, nuėjau į sodą, nes ten geriau matėsi degantis pastatas. Nuo stogo kilo didžiulės liepsnos. Atvažiavo dar daugiau gaisrinių. Mačiau, kaip dirba gelbėjimo tarnybos. Nemačiau, kad kas nors bėgtų nuo gaisro“, – teigė įvykio liudininkė Nathalie Klotz.

Iš pradžių buvo manoma, kad žuvo devyni žmonės. Tačiau praėjus parai po nelaimės, paaiškėjo, kad žuvo visi vienuolika gaisre dingusių žmonių. Jų kūnus rado gelbėtojai su šunimis. Poilsio namuose viešėję žmonės turėjo protinę, o ne fizinę negalią. Ugniagesiai tikina, kad visiems aukštutiniame aukšte buvusiems žmonėms nebuvo įmanoma išsigelbėti. Mat pastato viršus įgriuvo ir juos įkalino.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Šiame pastate gyvena 28 žmonės. Septyniolika žmonių spėjo išeiti iš patalpų prieš mums atvykstant. Tačiau vienuolika jų buvo įstrigę. Deja, nieko nebebuvo galima padaryti, nes pastatą buvo apėmusios liepsnos“, – pasakojo gelbėjimo operacijos vadovas Philippe Hawiller.

Į pagalbą buvo pasitelktos didelės ugniagesių ir policijos pajėgos. Tačiau išgelbėti pavyko tik tuos, kurie buvo apsistoję pirmajame privačių, gyvenamųjų patalpų aukšte.

„Liko tik pirmas aukštas, kuriame buvo bendros patalpos, valgomasis. Visa gyvenamoji dalis sudegė, nieko neliko“, – teigė Vincenheimo vicemeras Daniel Leroy.

Pirmasis aukštas buvo akmeninis, o viršutinė pastato dalis pastatyta vien iš medžio, laikantis tradicinio, prancūziško architektūrinio stiliaus. Tai paaiškina, kodėl gaisras plito taip greitai, tačiau kodėl gaisras kilo, dar neaišku.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Užuojauta

Gaila, kad kenčia ne tie. Tiķėkime, kad jiems rojus.

Anonimas

"RUSAI padegė"

Petrutis

Maui Havajuose gaisre žuvo keli šimtai žmonių, ir siaubas, neveikia mobilūs telefonai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS