Teksase sulaikytas vyras, įtariamas nušovęs šešis žmones ir tris sužeidęs | kl.lt

TEKSASE SULAIKYTAS VYRAS, ĮTARIAMAS NUŠOVĘS ŠEŠIS ŽMONES IR TRIS SUŽEIDĘS

  • 0

JAV Teksaso valstijoje, Ostine, tą pačią dieną per kelis šaudymo incidentus žuvo keturi žmonės ir mažiausiai trys buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Pareigūnai sulaikė vyrą, kuris, kaip manoma, yra susijęs su incidentais Ostine ir dar dviejų žmonių mirtimi netoli San Antonijaus.

Keliuose namuose policija rado negyvų žmonių. Tarp sužeistųjų buvo du policijos pareigūnai ir dviratininkas, pranešė policija.

Į ketvirtą dešimtį metų įžengusiam vyrui pateikti kaltinimai dėl žmogžudystės, antradienį vakare spaudos konferencijoje sakė laikinoji Ostino policijos viršininkė Robin Henderson. Įtariamojo vardas ir pavardė neviešinami.

„Esame tvirtai įsitikinę, kad už visus incidentus atsakingas vienas įtariamasis“, – apie išpuolius Ostine sakė R. Henderson ir pridūrė, kad policija „nebuvo nustačiusi, kad šie atvejai susiję, kol neįvyko paskutinis incidentas“ antradienio vakarą.

Pasak R. Henderson, antradienį apie 10 val. 45 min. vietos (18 val. 25 min. Lietuvos) laiku buvo pašautas vieno Ostino nepriklausomo mokyklų rajono policijos pareigūnas. Tuomet apie vidurdienį viename iš namų buvo rasti negyvi vyras ir moteris. Dar vienas šaudymo incidentas įvyko prieš pat 17 val., kai dviratininkas patyrė gyvybei nepavojingus sužalojimus. Apie 19 val. policija, reagavusi į iškvietimą dėl įsilaužimo į kitą namą, vėliau jame rado du negyvus žmones.

R. Henderson nenurodė, kaip mirė keturi žmonės.

Paskutinio iškvietimo metu Ostino policijos pareigūnas kieme pamatė vyrą. Šis šovė į pareigūną, o pastarasis atsakė ugnimi, sakė R. Henderson. Pareigūnas patyrė daugybines šautines žaizdas ir buvo nuvežtas į ligoninę. Jo būklė įvardyta kaip stabili.

Policijos teigimu, vyras, kuris nebuvo sužeistas, nuvažiavo, todėl policija pradėjo persekioti jo automobilį. Apie 19 val. 15 min. jis padarė avariją sankryžoje ir buvo sulaikytas. Įtariamasis buvo ginkluotas, sakė R. Henderson.

R. Henderson sakė, kad iš karto nebuvo žinoma, ar kokie nors santykiai siejo šį vyrą ir aukas.

Beksaro apygardoje, esančioje maždaug 129 km į pietus, šerifas Javieras Salazaras (Chavjeras Salasaras) sakė, kad jo agentūra apie 19 val. 45 min. sulaukė skambučio iš Ostino policijos apie kelis šaudymo incidentus. Ostino policijos pareigūnai sakė, kad sulaikytas asmuo buvo susijęs su gyvenamąja vieta į rytus nuo San Antonijaus.

Kai prie to namo privažiavo du pareigūnai, „manau, kad jie matė iš gyvenamojo namo bėgantį vandenį, atrodantį taip, tarsi viduje būtų atsiradęs kažkoks nuotėkis“, sakė J. Salazaras. Namuose buvo rasti du negyvi žmonės, tačiau J. Salazaras apie jų mirties aplinkybes nekalbėjo.

J. Salazaras pridūrė, kad žmonės galėjo mirti prieš išpuolius Ostine.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS