I. Pankratjevas: antrasis kėlinys buvo arti tragiško | kl.lt

I. PANKRATJEVAS: ANTRASIS KĖLINYS BUVO ARTI TRAGIŠKO

Lietuvos rinktinei pagaliau pavyko nutraukti penkių iš eilės pralaimėjimų seriją 2016 metų Europos futbolo čempionato atrankos turnyre. Penktąją vietą šešių ekipų E grupėje užimantys Lietuvos (9 tšk.) futbolininkai antradienį namuose aštuntojo turo mače 2:1 (1:0) palaužė autsaiderės San Marino (1 tšk.) ekipos pasipriešinimą.

Jau 5-ą minutę Fiodoras Černychas išvedė lietuvius į priekį, tačiau antrajame kėlinyje, suklydus Lietuvos komandos gynėjams, už paskutinės vilties pražangą raudona kortelė buvo parodyta vartininkui Giedriui Arlauskiui (50 min.). O už šią pražangą skirtą baudos smūgį netoliese baudos aikštelės prieigų tiksliai atliko išlyginamąjį įvartį įmušęs Matteo Vitaliolis (55 min.). Tai buvo pirmasis San Marino ekipos įvartis šiame atrankos cikle.

88-ą minutę už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas svečių gynėjas Nicola Chiaruzzi, o pergalingą įvartį jau per teisėjo kompensuotą laiką įmušė Lukas Spalvis (90+2 min.).

"Sunkios buvo rungtynės net tik žaidėjams, bet ir man. Beveik visą antrą kėlinį žaidėme turėdami vienu žaidėju mažiau. Antrasis kėlinys buvo arti tragiško", - po mačo spaudos konferencijoje pripažino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas.

Pasak jo, nors svečiai pirmajame kėlinyje sutankino gynybą, pavyko atlikti devynis smūgius varžovų vartų link, o antrasis įvartis iki pertraukos būtų palengvinęs žaidimą.

"Nepasakyčiau, kad labai džiaugiuosi. Sunkios rungtynės, bet - svarbiausia - iškovoti trys taškai. Prieš kiekvienas rungtynes tikiesi kuo geriausio. Šįkart neišnaudojome progų, kurios galėjo pakeisti žaidimą", - tvirtino aikštės šeimininkų treneris.

I. Pankratjevo teigimu, kol kas neaiškus vartininko G. Arlauskio traumos pobūdis, kurią vartininkas patyrė lemtingo susidūrimo su varžovu metu. "Dėl to (incidento - BNS), nuomonių įvairių girdėjau rūbinėje. Žaidėjai vienas kitą ramino. Pykčių nebuvo. Vis tik iškovoti 3 taškai", - pridūrė jis.

San Marino rinktinės vyriausiasis treneris Pierangelo Manzaroli spaudos konferencijoje teigė, jog po išlyginamojo įvarčio jo vadovaujamai komandai buvo realu tikėtis antrojo taško šiame atrankos cikle.

"Kuomet turėjome vieno žaidėjo persvarą dar pavyko sustabdyti Lietuvos rinktinės atakas. Tačiau, kuomet ir mūsų liko dešimt - buvo žymiai sunkiau žaisti. Manau, jog mes buvome verti lygiųjų",- kalbėjo P. Manzaroli.

E grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Anglija             8 8 0 0 26:3  24

2. Šveicarija          8 5 0 3 16:8  15

3. Slovėnija           8 4 0 4 15:10 12

4. Estija              8 3 1 4  4:6  10

5. Lietuva             8 3 0 5  6:14  9

6. San Marinas         8 0 1 7  1:27  1

Devintojo turo mačą Lietuvos rinktinė spalio 9 dieną svečiuose žais su Slovėnijos komanda, kuriai savo aikštėje pralaimėjo 0:2.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS