Prieš italų egzaminą – santūrūs pareiškimai | kl.lt

PRIEŠ ITALŲ EGZAMINĄ – SANTŪRŪS PAREIŠKIMAI

Garsusis Roberto Mancini neskubėjo aukštinti savo auklėtinių, tačiau tituluotiems varžovams pripažinimo duoklę atidavė Valdas Urbonas. Prieš trečiadienio mačą Vilniuje tarp Lietuvos ir Italijos futbolo rinktinių abu treneriai buvo santūrūs.

„Lietuva yra puiki komanda, yra fiziška komanda, gerai žaidžia puolime. Šiame lygyje lengvų rungtynių nebūna ir tam, kad laimėtume, turėsime sužaisti puikias rungtynes“, - spaudos konferencijoje antradienį sakė R.Mancini.

Garsusis specialistas, stovėjęs prie „Manchester City“, Milano „Inter“ bei kitų klubų vairo, pabrėžė gerbiąs bet kurį oponentą, tarp jų ir Lietuvos rinktinę. Jo nuomone, trečiadienį pasaulio čempionato atrankos mače tam tikru šeimininkų pranašumu gali tapti jiems įprasta sintetinė aikštės danga. 

„Turėsime būti labai susikaupę ir kantrūs. Lietuva prieš pajėgius varžovus įprastai mėgsta žaisti gynyba paremtą futbolą ir bando kontratakuoti“, - sakė italas.

Tuo tarpu V.Urbonas pripažino nematąs varžovų silpnų vietų.

„Italai - stipri, gerai subalansuota, žaidžianti aktyvų futbolą komanda, tad laukia rimtas iššūkis, bet manau, kad mes irgi po Šveicarijos rungtynių būsime pasiruošę, atsigavę tiek fiziškai, tiek ir psichologiškai. Manau, kad primesime rimtą kovą Italijos rinktinei“, - vylėsi lietuvis.

Jo žodžiais, nors šeimininkai pasirengę ilgą laiką gintis, jie bandys kurti pavojingus momentus ir prie varžovų vartų.

„Kiekvienos rungtynės mums suteikia spaudimą, bet esame žaidę su portugalais, su Serbija, su Ukraina. Ši dvikova bus istorinė ir man asmeniškai. Nors neisiu į aikštę, bet būti šalia, būti šioje šventėje yra didelė vertybė, didelė garbė man. Nerimo yra, bet tai yra normalus, startinis jaudulys“, – aiškino V.Urbonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS