Tikslas – C divizionas, bet reikės pasistengti | kl.lt

TIKSLAS – C DIVIZIONAS, BET REIKĖS PASISTENGTI

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė, dalyvausianti Tautų lygos turnyre, galimus savo varžovus sužinos vasario 8-ąją.

2024–2025 m. Tautų lygos varžybų burtai, surikiuosiantys A, B, C ir D divizionų dalyvius, bus ištraukti Prancūzijos sostinėje Paryžiuje.

Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) patvirtino divizionų krepšelius, kurie nulems, kokiose grupėse žais 54 nacionalinės rinktinės.

Burtų traukimo dieną lietuviai dar nežinos, kuriame divizione ir grupėje žais, nes kovo mėnesį (21 d. Portugalijoje, Faro mieste, ir 26 d. Kaune, Dariaus ir Girėno stadione) laukia du susitikimai dėl išlikimo C divizione su Gibraltaro komanda. Šį mačą laimėjusi vienuolikė liks C divizione, pralaimėjusi smuktelės į D divizioną.

„Tikslas – paprastas: mes – C divizione, – siekį įvardijo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius. – Su visa pagarba būsimiems varžovams manau, kad Gibraltaras mums – įveikiamas.“

„Šiek tiek stebėjau Gibraltaro žaidėjus. Tai komanda, kuri visus savo trūkumus stengiasi kompensuoti kovingumu, netgi šiurkščiu žaidimu. Mums reikės būti tam pasiruošusiems. Vien meistriškumo neužteks, jeigu nusileisime kovingumu“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas Edgaras Jankauskas.

Lietuviai iškritimo dvikovą uždirbo C diviziono pirmoje grupėje užėmę paskutinę – ketvirtą – vietą, Gibraltaro atstovai buvo ketvirtos grupės autsaideriai.

Jeigu mūsų šalies atstovai išsilaikys C divizione, nereikės varžytis su baltarusiais, nes abi rinktinės kartu su latviais ir estais patektų į tą patį ketvirtą C diviziono burtų krepšelį.

Tarp potencialių varžovų iš pirmo šio diviziono krepšelio bus Rumunijos, Švedijos, Armėnijos ir Liuksemburgo futbolininkai, iš antro – Azerbaidžano, Kosovo, Bulgarijos ir Farerų salų, iš trečio – Šiaurės Makedonijos, Slovakijos, Šiaurės Airijos ir Kipro.

Jeigu lietuviai iškris į D divizioną, tuomet kartu su Moldovos vienuolike pateks į pirmą burtų krepšelį, o antrame bus Maltos, Andoros, San Marino ir Lichtenšteino atstovai.

C diviziono visų keturių grupių nugalėtojai pakils į B divizioną, į D divizioną iškris dvi prasčiausiai pasirodžiusios ekipos, o jas pakeis dviejų D diviziono grupių nugalėtojos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Iki ko nusiritome - Gibraltare tik 33 tūkst. gyventojų ir virš 100 tūkst. bezdžionių. Štai jums LFF vadovų ir Lietuvos vyriausybės 34 m. darbo rezultatas ! Grįžome į Smetonos laikus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS