Auksinė žuvelė sugrįžo galingais grybšniais | kl.lt

AUKSINĖ ŽUVELĖ SUGRĮŽO GALINGAIS GRYBŠNIAIS

„Gražiai plaukia... Techniškai! Bet reikia atsiminti dar daug smulkmenų“, – žiūrėdamas į Rūtos Meilutytės judesius takelyje vertino Saulius Binevičius. Buvęs žinomas plaukikas ir teisėjas olimpinės čempionės sugrįžimą į baseiną prilygino Kalėdų dovanai.

Be startų – treji metai

24-erių R.Meilutytė ketvirtadienį po trejų metų pertraukos dalyvavo varžybose. Nuo 2018-ųjų gruodį vykusio pasaulio čempionato niekur nestartavusi, o 2019-ųjų pavasarį karjerą oficialiai nutraukusi kaunietė pasirodė Lietuvos plaukimo čempionate Klaipėdoje.

Kauno plaukimo mokyklos komandai atstovaujanti R.Meilutytė trumpajame (25 m) baseine jautėsi it žuvis vandenyje. Nors čempionės rezultatai po kelių mėnesių treniruočių dar labai tolimi nuo rekordinių pasiekimų, ji iškart sugebėjo prasibrauti į keleto rungčių finalus.

100 m plaukimo krūtine rungties kvalifikaciniame etape Rūta distanciją įveikė per 1 min. 07,53 sek. ir pasiekė geriausią rezultatą tarp visų atrankos dalyvių. Antrąją vietą užėmusi Karilė Ališauskaitė atsiliko 3 sek. R.Meilutytei iki šiol priklauso prieš aštuonerius metus pasiektas šios rungties pasaulio rekordas – 1 min. 02,36 sek.

Nesilaikau griežto režimo, plaukiu kelis kartus per savaitę. Varžybų rezultatus vertinu labai teigiamai. Net pati nustebau.

50 m peteliške kvalifikaciniame plaukime Rūtos laikas buvo antras – 27,12 sek. Greičiau (26,97 sek.) vandenį skrodė tik Alina Vedehova iš Estijos.

Nustebino ir save

„Kiekvienas startas yra iššūkis, o po tokios pertraukos jaudulio dar daugiau. Yra niuansų, kuriuos atsimini tik startavęs. Žiūrėsime, kaip jai seksis toliau. Rūta – suaugęs žmogus, žino ko nori. Manau, ji su trenere išsikėlė sau tikslus, kurių ir sieks“, – žvaigždės sugrįžimą komentavo Lietuvos plaukimo federacijos viceprezidentas S.Binevičius.

„Rezultatus vertinu labai teigiamai. Net pati nustebau, – prisipažino pati R.Meilutytė. – Nesilaikau griežto režimo, plaukiu kelis kartus per savaitę. Man patinka įsitraukti į treniruočių procesą, o varžybos buvo tiesiog noras pažiūrėti, ar gausis kažkas gero.“

Atvirajame Lietuvos plaukimo čempionate, kuris tęsis šiandien ir šeštadienį, jėgas išbandys daugiau nei 280 sportininkų iš 25 plaukimo klubų. Tiesa, jame nebus penkių Lietuvos rinktinės narių. Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Simonas Bilis, Deividas Margevičius ir Kotryna Teterevkova startuos vakar Abu Dabyje (JAE) prasidėjusiame pasaulio čempionate trumpajame (25 m) baseine.

Perrašė rekordus

R.Meilutytės iššūkiai Klaipėdoje po ketvirtadienio vakaro finalų nesibaigė. Ji pateikė paraišką dalyvauti dar dviejų rungčių (50 m krūtine ir 50 m laisvuoju stiliumi) varžybose.

Kitąmet pavasarį 25-ąjį gimtadienį pasitiksianti lietuvė sužibėjo visame pasaulyje, kai, būdama vos penkiolik,os triumfavo 2012 m. Londono olimpiadoje ir tapo jauniausia visų laikų plaukimo olimpine čempione. Vėliau Rūta ne kartą puošėsi pasaulio ir Europos čempionato aukso medaliais, gerino planetos rekordus. 2019-aisiais ji buvo diskvalifikuota dvejiems metams, nes antidopingo pareigūnams kelis kartus nepateikė privalomos informacijos apie savo buvimo vietą. Jokių uždraustų medžiagų jos mėginiuose nebuvo rasta. Tiesa, dar prieš paskelbiant apie sankcijas plaukikė pranešė baigianti sportinę karjerą.

Pastaraisiais metais ji gyvena gimtajame Kaune ir susitelkė į studijas universitete. Viešumos vengusi atletė į rimtesnes treniruotes baseine grįžo tik šį rudenį, kur dirba su trenere Rasa Duškiniene.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Fama

Skumbrės.

O

ar dopingo testą pasidarė

Birutė

Sugrįžo tikrai su trenksmu lbgt ištvirkėlių gaujoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS