B. Vanagas: štilis būna prieš audrą | kl.lt

B. VANAGAS: ŠTILIS BŪNA PRIEŠ AUDRĄ

  • 12

„Mes su Dakaru turime neužbaigtų sąskaitų ir potencialo, kurį turime parodyti“, – sakė Benediktas Vanagas. Žinomas Lietuvos lenktynininkas ruošiasi savo dvyliktajam startui prestižiškiausiame bekelės ralyje.

Dakaro ralis vyks 2024-ųjų sausio 5–19 d., tačiau jau liko mažiau nei mėnuo, kai lenktynių dalyvių technika laivu iš Barselonos pajudės į Saudo Arabijos uostą Janbu.

„Viskas gerai, bet svajonės daug kainuoja, – juokaudamas kalbėjo B. Vanagas, paklaustas apie kol kas šykštoką informaciją iš savo stovyklos. – Persikėlėme į naują biurą, naują bazę. Tai buvo nemenkas logistinis iššūkis. Komandoje – nemažai pokyčių, sukalibruoti naujai atgimstantį organizacinį organizmą reikia daug laiko ir energijos. Turbūt tai ir lėmė, kad pirmiausia buvome susikoncentravę į savo vidaus reikalus, o ne į išorę. Pavadinkime tai tarsi štiliu prieš artėjančią naujienų audrą. Viena iš jų turėtų ypač pakelti lietuvių ūpą.“

B. Vanagas itin pozityviai įvertino Dakaro ralyje ketinančių startuoti lenktynininkų Laisvydo Kanciaus ir Roko Baciuškos sėkmę – iškovotus pasaulio čempionų titulus.

Dakaro ralis Lietuvoje tapo įdomus vyrams ir moterims, jaunimui ir vyresnio amžiaus žmonėms, senjorams.

L. Kancius tapo pasaulio ralio-reidų (keturračių motociklų) čempionu, R. Baciuška – bagių (T4 kategorijos) planetos čempionu.

„Tam tikra prasme tai pergalė ne tik visiems mums, bet ir man asmeniškai. Lietuvoje pavyko sukurti fenomeną, kai didžioji visuomenės dalis domisi šiuo kasmečiu iššūkiu. Dakaras tapo reiškiniu, kuris pas mus įdomus didžiulei auditorijai – vyrams ir moterims, jaunimui ir vyresnio amžiaus žmonėms, senjorams. Čia, matydamas naudą, ateina ir verslas. Susumavus proporcijas, Lietuva pagal dalyvių skaičių jau yra tapusi Dakaro ralio lydere. Dabar reikia susitelkti ir siekti visų laukiamų rezultatų“, – teigė B. Vanagas.

Šiemet sausį jis pasitraukė iš Dakaro maratono paisydamas gydytojų rekomendacijų. Lietuvio vairuojamas visureigis trasoje kliudė didelį akmenį, B. Vanagui prireikė medikų pagalbos ir ekipažas nebaigė ketvirto etapo.

„Patempiau kaklą, susitrenkiau smegenis, bet dėl to žmonės gyvena“, – tąkart kalbėjo lenktynininkas.

2019-aisiais B. Vanagas su šturmanu Sebastianu Rozwadowskiu bendroje savo klasės įskaitoje užėmė 11 vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

CHA-CHA-CHA

Ziuresim eilini seriala ''STILIS,ANTRAS JO VARDAS''

tevas

vel leks su tuo spalvotu kaminu?5 satge bus stogas...

Už tai \\\\\.../////

ir įstojo į kocervinį šūdą nevykėlis,kad būtų "įžymus".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS