Ką bendro turi sportinis B. Vanago „Toyota Hilux“ ir motociklas? | kl.lt

KĄ BENDRO TURI SPORTINIS B. VANAGO „TOYOTA HILUX“ IR MOTOCIKLAS?

  • 5

„Inbank team Pitlane“ pilotas Benediktas Vanagas ne kartą pasakojo apie komandos bolidą „Toyota Gazoo Racing Hilux“, kuriuo sausio mėnesį dalyvaus sunkiausiomis planetos varžybomis vadinamame Dakaro ralyje. Tačiau panašu, jog ši tema – ypač plati, todėl šiandien lenktynininkas apie savo karinį žirgą atskleidė dar daugiau detalių.

Nors iš pažiūros lenktyninis ir standartinis automobiliai gali skirtis nedaug, didžiausi jų skirtumai atsiskleidžia ne išorėje, o viduje. Pavyzdžiui, ar žinojote, jog „Toyota Hilux“ transmisija yra sekvencinė (kai patraukiant pavarų svirtį atgal jungiama aukštesnė, o pastumiant į priekį – žemesnė pavara)? Tokią pačią galima rasti motocikluose. Šis būdas perjungti pavaras yra daug greitesnis nei įprastas, kai pavarų perjungimo svirtį reikia vedžioti „h“ formos schema.

Ir tai ne vienintelis „Toyota Gazoo Racing Hilux“ greičių dėžės privalumas lyginant su standartine. Kitas sumanus būdas iš transmisijos gauti dar daugiau naudų – jos lokacija automobilyje. Įprastai šis automobilio elementas glaudžiasi prie variklio. Sportiniame „Hilux“ transmisija yra patraukta bolido centro link, o tai leidžia išlaikyti gerą automobilio svorio balansą tarp priekinės ir galinės ašių.

V. Pilkausko nuotr.

Žinoma, tai – tik dalis technologijų, naudojamų automobilių sporte. Daugiau apie „Toyota Gazoo Racing Hilux“ greičių dėžę bei kitus šio bolido komponentus galima sužinoti B. Vanago „Youtube“ kanalo vaizdo įraše.

GALERIJA

  • Ką bendro turi sportinis B. Vanago „Toyota Hilux“ ir motociklas?
  • Ką bendro turi sportinis B. Vanago „Toyota Hilux“ ir motociklas?
  • Ką bendro turi sportinis B. Vanago „Toyota Hilux“ ir motociklas?
  • Ką bendro turi sportinis B. Vanago „Toyota Hilux“ ir motociklas?
R. Šeškaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kur gauti Vanagui navigatorių?

navigacijos specialistų trūkumas Lietuvoje. Tai lenkas, tai iš Pietų Amerikos, o lietuvių navigatorių kaip nėr, taip nėr. neruošia jų Lietuvoje. Vyrai lietuviai, mokykitės pažinti Vanagui maršrutą per dykumų kopas, nes su pietų amerikiečiu Azijoje gali pasiklysti...

Vostok

Overchimičintas

juzaps

man atrodo jis tuoj tuoj pratrys,kaip ir ne kurie sunkumu kilotojai-bus aibe priezasciu tai padaryti-kaltas kubilius(nes jis aplamai del visko kaltas-sorry tata,bet tatos saule jau nusileido),kaltas oras,kaltas zemes rutulys,kad neapvalus,kalti organizatoriai(organizuoja ,mat visokias varzybas-vaziuociau Moletu plente su toyota ir vargo nematyciau-pastoviai ruosciausi varzyboms),kaltas Karbauskis,kad pasipainiojo nelaiku ir babkiu nesiulo,kalta Lenkija,kad sturmana nesiulo pakaitini,vienzo visi jus kalti del jo sunkaus pasirinkimo buti speedy Gonzalesu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS