Klubo jubiliejuje ir žaidė, ir linksminosi | kl.lt

KLUBO JUBILIEJUJE IR ŽAIDĖ, IR LINKSMINOSI

Kauno regbio klubo „Ąžuolas“ jubiliejus virto nuotaikinga švente ne tik Lietuvos, bet ir užsienio lietuviams. Pažymėti 40-ojo gimtadienio į S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadioną susirinko buvę ir esami klubo auklėtiniai iš daugelio Europos šalių.

Londonas, Mančesteris, Sankt Peterburgas ir dar gausybė Europos miestų – tokiais maršrutais nusidriekė „Ąžuolo“ auklėtinių gyvenimo keliai. Prie „legionierių“ prisidėjo veteranai iš Kauno, Šiaulių, Klaipėdos, Vilniaus.

Visi buvę žaidėjai susibūrė į visų laikų pasaulio rinktinę, metusią iššūkį dabartiniams „Ąžuolo“ auklėtiniams.

Šventėje pasirodė gerokai per šimtą dalyvių, pasipuošusių specialiai jubiliejui pagamintais marškinėliais. 

Pasak ilgamečio „Ąžuolo“ klubo vadovo Vytauto Vasilenkos, nors parodomųjų rungtynių rezultatas nebuvo svarbiausias, aikštėje virė atkakli kova. Veteranų ekipa sugebėjo atlikti 5 prispaudimus ir visomis išgalėmis priešinosi jaunimui, tačiau nugalėjo – jaunystė.

„Buvome įvedę kitokį taškų skaičiavimą, palankų veteranams. Jiems už prispaudimą buvo pridedami 5 taškai, o jaunimui po 2. Tokiu būdu išėjo lygiosios. Svarbiausia, kad visi pasisėmė puikių emocijų“, - pasakojo V.Vasilenka.

Tiesa, vyresniųjų komanda atsigriebė nuotaikinguose konkursuose.

Viename jų – virvės traukimo - veteranai, kurių gretose buvo ir solidūs verslininkai, gamybininkai ir kiti veiklūs žmonės, pasinaudojo savo svorio pranašumu.

Varžybų metu progų pasireikšti gavo ir nesportavę svečiai. Jie pasidalino prisiminimais apie savo karjerą, klube praleistus metus. Bendravimas tęsėsi ir vadinamajame trečiajame kėlinyje. Tai – graži regbio tradicija, kai ką tik vienas kitą be gailesčio talžę priešininkai, po mačo susėda prie bendro stalo ir susitaiko, aptaria rungtynių įvykius.

„Daugelis buvusių auklėtinių prisipažino, kad regbis jiems daug suteikė ne tik sportine prasme, bet ir užgrūdino charakterį, išmokė atkakliai siekti savo tikslų, nepasiduoti net ir sunkiausiose situacijose“, - kalbėjo V.Vasilenka.

„Ąžuolo“ steigėjas neslėpė, jog klubo jubiliejų pasitiko ne tik pakiliomis nuotaikomis. Šimtus talentų išugdžiusio klubo pečius slegia sudėtinga finansinė situacija.

„Ačiū mūsų veteranams, kurie iš asmeninių sąskaitų pervedė pinigų šventei, nes kitaip ji nebūtų įvykusi.  O šiaip nematome aiškių prošvaisčių iš savivaldybės ar Sporto departamento, kokia bus regbio finansavimo politika. Nežinome, kaip mūsų atžvilgiu elgsis naujoji miesto valdžia. Kol kas situacija nėra džiuginanti“, - sakė pašnekovas.

Jo žodžiais, dabar visų Lietuvos regbio gerbėjų akys nukrypo į Portugaliją. Šioje šalyje šeštadienį lietuviai kausis dėl kelialapio į olimpines žaidynes. V.Vasilenkos nuomone, mūsų šalies rinktinė turi gerus šansus patekti į kitą atrankos etapą, nes grupėje jai teko įveikiami oponentai - Rumunijos, Vokietijos ir Latvijos rinktinės.

GALERIJA

  • Klubo jubiliejuje ir žaidė, ir linksminosi
  • Klubo jubiliejuje ir žaidė, ir linksminosi
  • Klubo jubiliejuje ir žaidė, ir linksminosi
  • Klubo jubiliejuje ir žaidė, ir linksminosi
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gedas

Aš tai tik linksminausi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS