Koronavirusą įveikęs Lietuvos boksininkas: šitą „kovą“ laimėjome kartu su šeima | kl.lt

KORONAVIRUSĄ ĮVEIKĘS LIETUVOS BOKSININKAS: ŠITĄ „KOVĄ“ LAIMĖJOME KARTU SU ŠEIMA

Tadas Tamašauskas net šešis metus tampa geriausiu Lietuvos sunkiasvoriu, o 2020-uosius pradėjo žengdamas pajėgiausių pasaulio mėgėjų bokso sunkiasvorių dešimtuke. Tačiau vienas šalies rinktinės lyderių prieš keletą dienų pasiekė kur kas svarbesnę pergalę.

"Olimpinėse žaidynėse mano svorio kategorijoje varžysis šešiolika boksininkų. Kadangi 2019-aisiais pasaulio čempionate patekau tarp dešimt geriausių planetos boksininkų, savo šansus praverti olimpines duris vertinu optimistiškai", – "Kauno dienai" prieš keletą mėnesių gera nuotaika tryško T.Tamašauskas.

Per tą laiką vieno rinktinės lyderių svajonė patekti į olimpiadą nutolo lyg miražas, o gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis.

30-metis atletas pateko į Europą sukausčiusio koronaviruso gniaužtus. Tikėtina, kad virusu boksininkas užsikrėtė maždaug prieš mėnesį, kai Londone kovėsi dėl savo išsvajoto olimpinio kelialapio atrankos turnyre. Lietuvis spėjo išeiti tik į vieną kovą, kurioje nusileido pajėgiam Izraelio atstovui. Nors kvalifikacinės varžybos dėl COVID-19 buvo nutrauktos jau po trijų dienų, vietoj planuotų dešimties, netrukus buvo pranešta, kad net šešių Turkijos ir Kroatijos rinktinių narių testas buvo teigimas. Varžybose Londone dalyvavę lietuviai Paulius Zujevas, Edgaras Skurdelis, Vytautas Balsys, Algirdas Baniulis, Rugilė Altravičiūtė ir T.Tamašauskas savijauta nesiskundė. Tačiau vėliau T.Tamašauskas pajuto silpnumą.

Aiškių simptomų nejautė

"Aš net neįtariau, kad turiu virusą, ir nežinau, kada jis prie manęs prikibo, bet, kadangi grįžęs iš Anglijos laikiausi saviizoliacijos, po dviejų savaičių norėjau būti tikras, kad jo neturiu, ir šeimai jau saugu grįžti į namus. Dėl šventos ramybės pasidariau testą, jaučiausi šiek tiek apspangęs nuo dviejų savaičių sėdėjimo namuose, tad silpna savijauta atrodė pateisinama. Testo atsakymas atėjo tik penktą dieną, rezultatas buvo teigiamas", – pasakojo atletas.

Šitą kovą laimėjau, kai buvo atliktas pakartotinas testas. Simboliška, kad tai įvyko per šv.Velykas.

Jis tuoj pat greitosios pagalbos automobiliu buvo nugabentas ir paguldytas Santariškių ligoninę. Sportininką gydę medikai patikrino plaučius, atliko kraujo tyrimus. Galiausiai nustačius, kad komplikacijų nėra, jį išleido namo tęsti izoliaciją.

"Šitą kovą laimėjau, kai buvo atliktas pakartotinas testas. Simboliška, kad tai įvyko per šv.Velykas, – dėstė T.Tamašauskas. – Virusas išties klastingas, man teko tai patirti. Jis puikiai slepiasi ir plinta, tai jo stiprybė. Tikiu, kad ir visa mūsų tauta bus vieninga bei kartu nugalėsime grėsmę."

Boksininkas džiaugėsi pagaliau galėsiąs apkabinti savo šeimą – žmoną ir pernai rugpjūtį gimusią dukrelę, su kuriomis daugiau nei mėnesį bendravo tik telefonu ar per palatos stiklą.


Ne vieną varžovą ringe patiesusiam T.Tamašauskui įveikti ligą padėjo šeimos palaikymas. („Instagram“ nuotr.)

Sveiksta ir lengvaatletis

COVID-19 virusas aukštyn kojomis apvertė ir Lietuvos lengvaatlečių metus, o vienas jų pateko į negandos gniaužtus. Apie tai pranešė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis. Pasak jo, neįvardijamo lengvaatlečio ligos forma yra nesunki, jis sėkmingai sveiksta.

"Lengvaatlečių šeima yra didelė, o atvejis žinomas tik vienas. Sportininkų charakteris yra kovoti, nepasiduoti ir laimėti", – dėstė E.Skrabulis.

Lengvaatlečių vadovas paneigė, kad užkrėstasis buvo iš keturiolikos atletų ir personalo narių, kurie, apeinant tuo metu galiojusias griežtas priverstinio karantinavimo taisykles, po skrydžio iš Turkijos buvo nuvežti į Palangos viešbutį, o ne kaip reikalaujama izoliuojami sostinės viešbučiuose su visais kitais kovo pabaigoje į Vilnių atskridusiais keleiviais.

Anot E.Skrabulio, LAF turėjo spręsti ir daugiau logistikos problemų, kaip saugiai pargabenti sportininkus, trenerius, aptarnaujantį personalą į Lietuvą.

"Sportininkai, kurie norėjo sugrįžti į Lietuvą, visi sėkmingai sugrįžo. Tik keli nusprendė likti tose šalyse, kur buvo suplanuotos treniruočių stovyklos: Ignas Brasevičius su šeima yra Portugalijoje, Modesta Morauskaitė – Ispanijoje, Simas Bertašius jau ilgą laiką treniruojasi Slovakijoje, Agnė Šerkšnienė su šeima liko Šveicarijoje", – vardijo pašnekovas.

LAF prezidentas viliasi, nepaisant atšauktų svarbiausių sezono startų, geriausi Lietuvos lengvaatlečiai turės bent retų galimybių startuoti šalies ir tarptautinėse arenose. Juolab kad vis dar turima vilčių, jog rugpjūčio pabaigoje bus surengtas Europos čempionatas Paryžiuje.

Primename, kad Lietuvoje iš viso patvirtinta 1070 koronaviruso atvejų.

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso – 42 690.

Lietuvoje nuo koronaviruso mirė 24 žmonės, pasveikusiųjų – 101. Iš jų 15 – sveikatos priežiūros specialistai, 1 farmacininkas.

GALERIJA

  • Koronavirusą įveikęs Lietuvos boksininkas: šitą „kovą“ laimėjome kartu su šeima
S. Čirbos / sportas.lt ir „Instagram“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Apie "sitas virusas"

Kai reikia buto, tai ir suokia tai apie verslo kurima, tai apie studijas, tai apie seima. Zinoma, gi reikia svetimo buto. Del to as ir nenoriu seimos, nei vaikuciu. Man gyvybe svarbesne, nei "seima". Pasitikiu savimi, bet ne kitais!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS