Lietuviai užbaigė šuolių į vandenį varžybas pasaulio čempionate | kl.lt

LIETUVIAI UŽBAIGĖ ŠUOLIŲ Į VANDENĮ VARŽYBAS PASAULIO ČEMPIONATE

  • 3

Lietuvos šuolininkai į vandenį baigė pasirodymą „World Aquatics“ pasaulio čempionate Dohoje (Kataras).

Antradienį abu mūsų šalies atstovai dalyvavo olimpinėje vyrų šuolių į vandenį nuo 3 m tramplino rungties kvalifikacijoje. Deja, į pusfinalį mūsiškiams prasibrauti nepateko, praneša „LTU Aquatics“.

20-metis vilnietis Sebastianas Koneckis bendroje 69-ių dalyvių įskaitoje užėmė 50-ą vietą. Jo atliktus šuolius iš viso teisėjai įvertino 283,35 balo.

S. Koneckis stipriau pasirodė pirmoje programos dalyje ir po pirmų trijų šuolių rikiavosi 47-as, tačiau šios pozicijos išsaugoti nepavyko.

15-metis Martynas Lisauskas atrankoje aplenkė dešimt varžovų ir šįryt buvo 59-as. Iš viso lietuvis surinko 262,90 balo.

Sėkmingiausiai jam pavyko išpildyti antrąjį (5152B) ir penktąjį (205B) programos šuolį, kiti čempionato teisėjų buvo įvertinti prasčiau.

Į trečiadienį vyksiantį pusfinalį pateko 18-a geriausiai pasirodžiusių dalyvių. Paskutinį bilietą į jį iškovojo prancūzas Gwendalas Bischas (371,75 balo).

Su geriausiu rezultatu į pusfinalį pateko olimpinis ir pasaulio čempionas kinas Xie Siyi (493,05 balo).

Kur kas geriau mūsiškiams sekėsi šuolių į vandenį nuo 1 m tramplino rungtyje.

Priminsime, kad šeštadienį M. Lisauskas šioje neolimpinėje rungtyje užėmė 26-ą vietą, S. Konecki tarp 45-ių sportininkų buvo 34-as. O sekmadienį vykusiame vyrų sinchroninių šuolių nuo 3 m tramplino rungties finale Lietuvos sportininkai užėmė 24-ą vietą.

Plaukimo varžybos Dohoje prasidės vasario 11 dieną. Pasaulio čempionate Lietuvai iš viso atstovaus 13 plaukikų rinktinė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

1

Iš tiesų abiems sportininkams Madride už šuolius pavyko gauti geresnius įvertinimus, tad galima būtų analizuoti, kas įtakojo formą. Bet teigti, kad, deja, nepateko į pusfinalį nėra profesionalus vertinimas, nes nei koeficientai už šuolių programą, nei maksimaliai surenkami taškai už turimą, kuri beje yra papildyta naujais sudėtingesniais šuoliais, vietos pusfinalyje neprognozavo.

T T T

Ačiū,jog užbaigė,o ne žuvo,ar jie patys matė savo šuolių kokybę!!!!! Prie Lampėdžių karjero bachuriukai geriau juda į vandenį

dugnas

ar pataike i vandeni ,be purslu ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS