Lietuvos boksininkai su rusais viename ringe nesivaržys | kl.lt

LIETUVOS BOKSININKAI SU RUSAIS VIENAME RINGE NESIVARŽYS

  • 14

Tada Tamašauskas – ilgametis Lietuvos bokso rinktinės narys. Daug kartų šalies čempionatą laimėjęs sportininkas tikina, kad kol kas nepasiekė savo svarbiausio tikslo – dar nėra patekęs į olimpines žaidynes.

„Yra kelias visada dalyvauti profesionaliame bokse. Aišku, tas nieko bendro neturi su olimpinėmis žaidynėmis. Kiek save atsimenu, visada svajojau apie Olimpiadą.“,–   prisipažino boksininkas T. Tamašauskas. 

Tado svajonė gali ir neišsipildyti. Tarptautinė bokso federacija (IBA) priėmė sunkiai protu suvokiamą sprendimą – grąžino Rusijos ir Baltarusijos boksininkus į savo rengiamas varžybas. Dėl šio veiksmo atsirado rizika, kad boksas bus tiesiog pašalinamas iš olimpinių žaidynių.

„Nebetęstum karjeros?– žurnalistas paklausė T. Tamašausko.

„Taip. Greičiausiai taip ir įvyks“, – sakė sportininkas.

Ukrainą atvirai palaikantis Tadas tikisi, kad boksininkai tiesiog boikotuos IBA turnyrus. „Aš iš savo pusės tiesiog nedalyvauju IBA organizuojamuose turnyruose. Labai džiugu matyti, kad ir daugiau yra tokių sportininkų, kurie palaiko. Ne aš vienas toks“, – savo pozicijos neslepia T. Tamašauskas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Tarptautinei bokso federacijai vis dar vadovauja rusas Umaras Kremliovas. artimas V. Putino bičiulis. Anot Lietuvos bokso federacijos, tai – pagrindinė priežastis, kodėl pasirinktas toks šokiruojantis sprendimas.

„Vienareikšmiškai smerkiame, nepritariame, ieškosime protestų formų. Pasižiūrėsime, kiek  federacijų jungsis“, – kategoriškas Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga.

Darius Šaluga/ boksofederacija.lt nuotr. 

Apmaudžiausia, kad Lietuvos boksui šie metai buvo itin sėkmingi. Eimantas Stanionis tapo profesionalaus bokso čempionu, o Gabrielė Stonkutė Pasaulio bokso čempionate  iškovojo aukso medalį.

tai yra iškastas kapas bokso sporto šakai. Ir tiek

„Tarptautinis olimpinis komitetas greičiausiai ir taip jau kabančią ant plauko sporto šaką kaip olimpinę, gali atsitikti taip, kad jos neliks. Tokiu atveju galima įvardinti labai paprastai: tai yra iškastas kapas bokso sporto šakai. Ir tiek“,- įsitikinęs D. Šaluga.

Pasak Švietimo mokslo ir sporto ministerijos, išbraukus boksą iš ollimpinių žaidynių, Lietuva potencialiai prarastų du galimus medalius.

„Treneriai dirba sinchroniškai, deleguoja geriausius sportininkus, yra rengimo sistema. Tai yra mūsų  strateginė sporto šaka. Labai skaudus praradimas“, – apmaudo neslėpė  švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas.

Taptautinis olimpinis komitetas (TOK) rekomendavo neleistu varžybose dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams vos tik agresorės šalys pradėjo karą prieš Ukrainą. 

GALERIJA

  • Darius Šaluga
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

o su Irakiečių žudikais varžysis?

O su serbų žudikais?

matomai y snuky bijo

gaut....todel prisidenge ,,pedo-patrijotizmu,, tepa slides.

Švanc'berg \\\\\\.....//////

Kuo toliau tuo kvailiau.Kada visa tai baigsis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS