Lietuvos jaunimui žiemos olimpinėse žaidynėse palinkėjo nugalėti save | kl.lt

LIETUVOS JAUNIMUI ŽIEMOS OLIMPINĖSE ŽAIDYNĖSE PALINKĖJO NUGALĖTI SAVE

  • 1

Rytoj Lozanoje (Šveicarija), "Vaudoise" arenoje, per Jaunimo žiemos olimpinių žaidynių atidarymo iškilmes Lietuvos vėliavą neš 17-metė kaunietė Smiltė Bieliūnaitė.

Rinktinėje – penkiolika atletų

Trečiojoje Jaunimo (15–18 metų) žiemos olimpiadoje mūsų šaliai atstovaus penkiolika sportininkų.

Jėgas išmėgins šeši biatlonininkai, po tris ledo ritulininkus ir lygumų slidininkus, du kalnų slidininkai ir snieglentininkas. Daugiausia atletų – iš Vilniaus (7) ir Anykščių (6), po vieną – iš Kauno ir Ignalinos.

"Jaunuolių laukia ne vien varžybos, bet ir įdomi edukacinė programa, tačiau startai ir finišai – svarbiau. Nugalėkite save, parodykite, ką mokate ir ką galite, parodykite, kad mes ne iš kelmo spirti, kad galime aukštai iškėlę nešti savo vėliavą ir žiemos žaidynėse", – vakar išlydėdama jaunuosius olimpiečius kalbėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Šveicarijoje bus surengtos aštuonios sporto šakų ir šešiolikos disciplinų varžybos. Jose dalyvaus per 1 800 sportininkų iš 75 valstybių.

2012 m. Insbruke (Austrija) Lietuvai atstovavo šeši jaunuoliai, o 2016-aisiais Lilehameryje (Norvegija) – dešimt.

Insbruke sėkmingiausiai pasirodė slidinėjimo sprinto varžybose 20-ąją vietą užėmusi Kristina Kazlauskaitė.

Lilehameryje dailiojo čiuožimo atstovai Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala mišrių komandų varžybose kartu su Rusijos, Malaizijos ir Pietų Korėjos olimpiečiais užėmė 4-ąją vietą, ledo ritulininkas Dinas Mukovozas šešių individualių rungčių "Iššūkio" turnyre buvo šeštas, o snieglentininkas Aras Arlauskas mišrioje rinktinėje su bendraamžiais iš Prancūzijos – septintas.

Turi olimpinės patirties

"Žinia, kad per žaidynių atidarymą teks nešti Lietuvos trispalvę, mane nustebino, bet ir nudžiugino, nes tai – labai didelė garbė. Linkiu sau ir visai mūsų komandai sėkmės", – sakė S.Bieliūnaitė.

Olimpinių startų patirties mergina jau turi – 2019-aisiais kalnų slidininkė atstovavo mūsų šaliai Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje (EJOF).

Tuomet Sarajeve surengtų slalomo varžybų bendroje įskaitoje Smiltė tarp 102 dalyvių užėmė itin aukštą 34-ąją vietą.

Kiekvienas startas suteikia vis daugiau patirties, padeda pasiruošti ateities varžyboms.

"Kiekvienas startas suteikia vis daugiau patirties, padeda psichologiškai pasiruošti ateities varžyboms. EJOF buvo pirmas rimtas tokio lygio išbandymas, po jo žinau, ko tikėtis Lozanoje ir kaip pasiruošti olimpiniams iššūkiams. Žinau, kad nebus lengva, nes bus daug stiprių konkurentų", – kalbėjo kalnų slidininkė.

Ji pripažino, kad pritrūko treniruočių kalnuose.

"Dažniausiai sportavau Druskininkuose, "Snow arenoje". Be to, buvau išvykusi į trijų savaičių Tarptautinės slidinėjimo federacijos surengtą stovyklą Austrijoje ir Italijoje, bet daugiau treniruočių kalnuose būtų neprošal", – teigė S.Bieliūnaitė.

Sudarys tris komandas

Neįprasti išbandymai laukia ledo ritulininkų – jie sudarys kelių šalių jungtines komandas ir varžysis turnyre "3 prieš 3".

Linas Dėdinas žais "Juodojoje" ekipoje kartu su bendraamžiais iš Suomijos, Italijos, Baltarusijos, Čekijos, Slovakijos, Japonijos, Nyderlandų, Kinijos, Rusijos, Turkijos, Austrijos ir Argentinos, Arturas Seniutas – "Rudojoje" su vaikinais iš Slovakijos, Norvegijos, Vengrijos, Čekijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Vokietijos, Naujosios Zelandijos, Honkongo, Prancūzijos, Australijos ir Kroatijos, o Joris Valčiukas – su olimpiečiais iš Japonijos, Danijos, Šveicarijos, Estijos, Didžiosios Britanijos, Australijos, Vokietijos, Pietų Korėjos, Turkijos, Naujosios Zelandijos, Lenkijos ir Taipėjaus.

"Pažįstu du ledo ritulininkus: vieną – iš Čekijos, kitą – iš Estijos. Kartu su jais sportavau Suomijoje, tarptautinėje ledo ritulio stovykloje. Manau, kad pirmos dienos bus gana sudėtingos, bet kai geriau pažinsime vienas kito žaidimo stilių, bus lengviau", – svarstė A.Seniutas.

Jis pabrėžė, kad žaidžiant "3 prieš 3" sėkmė priklauso nuo sportininkų meistriškumo ir individualių sugebėjimų.


Rinktinė

Lietuvos sportininkai 2020 m. Jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse:

biatlonas – Viktorija Augulytė (16 m., Vilnius), Kamilė Jakubauskaitė (16 m., Vilnius), Luka Mackevičiūtė (17 m., Anykščiai), Darius Dinda (17 m., Ignalina), Lukas Žukauskas (16 m., Anykščiai), Domas Jankauskas (16 m., Anykščiai);

lygumų slidinėjimas – Eglė Savickaitė (15 m., Anykščiai), Edvinas Šimonutis (17 m., Anykščiai), Irmantas Žilinskas (17 m., Anykščiai);

ledo ritulys "3 prieš 3" – Linas Dėdinas (15 m., Vilnius), Joris Valčiukas (15 m., Vilnius), Arturas Seniutas (15 m., Vilnius);

kalnų slidinėjimas – Smiltė Bieliūnaitė (17 m., Kaunas), Vakaris Jokūbas Lapienis (16 m., Vilnius);

snieglenčių sportas – Motiejus Morauskas (17 m., Vilnius).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

eina

sau ,kaip sekliai seka,tik ne cia tunot .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS