Lietuvos rankinio lygoje pergalingai žygiuoja praėjusio sezono finalininkai | kl.lt

LIETUVOS RANKINIO LYGOJE PERGALINGAI ŽYGIUOJA PRAĖJUSIO SEZONO FINALININKAI

  • 0

Lietuvos rankinio lygoje (LRL) pergalių seriją pratęsė čempionės titulą ginanti Vilniaus „Šviesa“ ir vicečempionas Klaipėdos „Dragūnas“.

Penktame ture LRL lyderiai šventė sunkias pergales prieš praėjusio sezono pusfinalio dalyvius. Abiems lyderiams tai buvo paskutinė repeticija prieš savaitgalį vyksiančias EHF Europos taurės turnyro rungtynes.

„Šviesos“ rankininkai namuose 34:32 (13:16) įveikė Alytaus „Varsos-Stronglaso“ komandą. Pirmą kėlinį alytiškiai laimėjo trijų įvarčių skirtumu, tačiau rungtynių pabaigoje vilniečiai sugebėjo persverti rezultatą ir pasiekė revanšą už pralaimėjimą supertaurės rungtynėse.

Nugalėtojams po 9 įvarčius pelnė rezultatyviausias LRL rankininkas Mantas Urvikis ir Tomas Bernatavičius, 6 įvarčius įmetė Valdas Drabavičius. Alytaus komandai 9 įvarčius surinko Vilius Juozaitis, 7 – Žygimantas Micevičius.

„Labai norėjome pasiekti revanšą už skaudų pralaimėjimą supertaurės rungtynėse. Vyrai padarė didžiulį darbą ir aukojosi iki galo. Dėl traumų neturime net šešių pagrindinių žaidėjų, todėl kitiems teko žaisti netgi su lūžusia nosimi. Todėl ši pergalė mums dar brangesnė. Tikras lyderis buvo Tomas Bernatavičius, kuris užtikrintai vadovavo komandai ir pats pelnė daug įvarčių“, – sakė „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius.

„Nevykdėme plano gynyboje. Kai du varžovų žaidėjai įmeta po devynis įvarčius, tai nėra normalu ir tai reikia taisyti. Bandėme imtis priemonių, bet jos buvo nepakankamos, kad sustabdytume varžovų lyderius. Per daug praleidžiame įvarčių. Praleidžiant daugiau nei po trisdešimt įvarčių negali laimėti rungtynių. Stigo ir fizinio pasirengimo. Kai kurie pagrindiniai žaidėjai tik grįžo po traumų ir dar nespėjo pagauti žaidybinio ritmo“, – teigė „Varsos-Stronglaso“ treneris Egidijus Petkevičius.

Permainingai ir atkakliai klostėsi ir rungtynės uostamiestyje, kur „Dragūno“ rankininkai priėmė Kauno „Granito-Kario“ komandą. Kauniečiai laimėjo pirmą kėlinį 16:12. Bet po pertraukos iniciatyvą perėmęs „Dragūnas“ iškovojo pergalę 30:27.

Nugalėtojams 10 įvarčių pelnė Mykolas Lapiniauskas, 5 įvarčius įmetė Tomas Drakšas. Kauniečių gretose rezultatyviausiai žaidė 9 įvarčius pelnęs Matas Jurevičius ir 8 įvarčius įmetęs Modestas Štarolis.

„Pirmame kėlinyje buvo chaosas. Daug kartų kalbėjome apie daromas klaidas, bet kažkodėl vėl darome tą patį. Tai kelia nerimą. Laimėjome, bet ši pergalė nekvepia. Žinoma, žiūrovams turėjo patikti tokios įtemptos rungtynės, bet man kaip treneriui, rungtynės nebuvo smagios. Dirbsime toliau, ieškosime priežasčių, kodėl kartojame klaidas ir kodėl nepavyksta įvykdyti rungtynių plano. Šios rungtynės mums kainavo daug jėgų ir dabar bus didžiulė mįslė, kaip atsigauti iki Europos taurės rungtynių“, – komentavo „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

„Pirmas kėlinys pavyko ir viskas vyko pagal sutartą planą. Bet antrame kėlinyje „Dragūnas“ pradėjo aktyviau gintis ir mūsų žaidėjai neprisitaikė bei nesugebėjo išspręsti to rebuso. Galimos priežastys yra tai, kad kai kuriems po traumų grįžusiems žaidėjams dar trūksta fizinio pasirengimo. Manau, kad esame teisingame kelyje ir kai išsilygins visų žaidėjų fizinis pajėgumas, turėtų būti kitoks žaidimas ir kitoks rezultatas“, – tvirtino „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas.

Pirmaujančios „Dragūno“ ir „Šviesos“ komandos ir toliau lieka nepraradusios taškų. „Dragūno“ sąskaitoje – visos 5 pergalės, „Šviesa“ laimėjo keturis kartus. Toliau rikiuojasi po 2 taškus turintys „Varsa-Stronglasas“, „Granitas-Karys“, Vilniaus „Amber“ ir HC „Vilnius“. Panevėžio „SC-RSSG-Grifas“ dar neturi taškų.

Artėjantį savaitgalį LRL lyderiai pradės kovas EHF Europos taurės turnyre. „Šviesos“ rankininkai abu kartus svečiuose susitiks su Austrijos „Bregenz“ klubu. „Dragūnas“ susitiks su Belgijos „Sezoens Achilles Bocholt“ komanda. Pirmos rungtynės vyks Belgijoje, atsakomasis susitikimas spalio 21 d. Klaipėdoje.

GALERIJA

  • Lietuvos rankinio lygoje pergalingai žygiuoja praėjusio sezono finalininkai
  • Lietuvos rankinio lygoje pergalingai žygiuoja praėjusio sezono finalininkai
rankinis.lt
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS