Rankinio lygos finale – garliaviškių siurprizas | kl.lt

RANKINIO LYGOS FINALE – GARLIAVIŠKIŲ SIURPRIZAS

"Svarbu, kad pirmasis blynas neprisvilo, o kokie bus kiti – matysime", – šyptelėjo Miglius Astrauskas. Jo vadovaujama Kauno rajono "Cascada-Garliavos SM" pateikė netikėtumą ir pergalingai pradėjo Lietuvos moterų rankinio lygos finalo seriją.

Pakirto trauma

Šeštadienį Kauno sporto halėje startavusioje finalo iki trijų pergalių serijoje "Cascada-Garliavos SM" 22:19 nugalėjo reguliaraus sezono nugalėtojas Kauno "Acme-Žalgirio" rankininkes.

Be traumą patyrusios savo pagrindinės įžaidėjos Klaudijos Šidlauskytės lemiamose sezono kovose likusi "Acme-Žalgirio" komanda strigo jau pirmajame kėlinyje. Jo metu beveik visą laiką pirmavusi Kauno rajono ekipa prieš ilgąją pertrauką turėjo tik minimalų pranašumą (9:8).

Antrajame kėlinyje abiems ekipoms pavyko pagerinti savąjį puolimą, tačiau drausmingiau žaidusi Garliavos komanda iniciatyvą išlaikė ir visą antrąjį kėlinį. Vienu metu praėjusio sezono vicečempionių persvara siekė net 4 įvarčius (19:15). Nors žalgirietėms dar buvo pavykę priartėti (21:19), tačiau pergalės "Cascada-Garliavos SM" iš savo rankų jau nepaleido. Garliavietėms po 5 įvarčius pelnė Laima Bernatavičiūtė ir Evelina Dževerakaitė, 4 – Karolina Sparnauskaitė. Kauno komandoje 9 kartus pasižymėjo Audinga Kniubaitė, 4 – Greta Burkaitė.

Antrosios finalo serijos rungtynės gegužės 8 d. bus žaidžiamos Garliavos kultūros ir sporto centre.

Laukia kietos kovos

Po mačo Sporto halėje pakalbinome nugalėtojų trenerį Miglių Astrauską. Šis buvęs Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiasis treneris, šiemet besidarbuojantis Garliavoje, nebuvo linkęs nuvertinti varžovių bei sureikšminti pirmųjų rungtynių rezultato.

"Mačas nebuvo labai gražus, ir viena, ir kita komanda darė nemažai klaidų. Įtampa darė savo, tad žaidime dominavo gynyba, kurio metu mums labiau pavyko neutralizuoti žalgiriečių lyderes", – kalbėjo jis.

Savo ekipos gretose treneris išskyrė puikiai sužaidusią Laimą Bernatavičiūtę. Ši veteranė prie Garliavos komandos prisidėjo tik per atkrintamąsias varžybas ir vėl tapo viena jos vedlių.

"Visos merginos šauniai kovojo – ir aikštės žaidėjos, ir vartininkė Benita Šliupaitė. Tačiau Laima mums suteikė didelį impulsą ir ginantis, ir puolant, ir net psichologinio pasitikėjimo prasme, – teigė M.Astrauskas. – Smagu, kad ji sutiko mums padėti, nes reguliariajame sezone buvo sunku kautis turint vos 7–8 labiau patyrusias žaidėjas, o likusias – šešiolikmetes."

Kalbėdamas apie antrąsias serijos rungtynes, pašnekovas buvo atsargus.

"Pirmajame mače žalgirietės daug klydo. Nemanau, kad jos taip pat klys ir antrajame. Laukia sunki serija, tad apie kažkokį realų pranašumą kalbėti dar sunku. Tik tiek, kad savo aikštėje turėtume sulaukti triukšmingo sirgalių palaikymo, todėl mūsiškėms tai taps papildoma motyvacija", – sakė jis.

Startuos ir vyrai

Šeštadienį Vilniuje įvyko ir pirmosios mažojo finalo rungtynės. Pirmajame mažojo finalo mače "Eglės-SM Tauro" merginos 36:29 nugalėjo kitą sostinės ekipą "Eastcon-Alandeko-Vichy".

Antrosios serijos iki dviejų pergalių rungtynės Vilniuje bus žaidžiamos gegužės 11 d.

Gegužės 8 d. Klaipėdoje prasideda Lietuvos rankinio lygos finalo serija. Dėl aukso, kaip ir praėjusiais metais, kovos čempiono titulą ginantis Klaipėdos "Dragūnas" ir Vilniaus VHC "Šviesa".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS