Septintasis „Trakų triatlonas“ – ir profesionalams, ir ieškantiems naujų potyrių | kl.lt

SEPTINTASIS „TRAKŲ TRIATLONAS“ – IR PROFESIONALAMS, IR IEŠKANTIEMS NAUJŲ POTYRIŲ

  • 0

Trakai vasarą traukia ne tik turistus, bet ir bėgikus, dviratininkus, plaukikus. Liepos 7 d. prie Galvės ežero visas minėtas sporto šakas į vieną sujungs „Trakų triatlonas“.

 

Šiemet Trakuose triatlonas organizuojamas jau septintą kartą. Jo metu drauge su Lietuvos triatlono federacija organizuojamas Lietuvos triatlono čempionatas suaugusiems ir jaunimui. Tai didžiausios triatlono varžybos Lietuvoje. Pirmą kartą surengtas 2013-aisiais renginys pritraukė 117 dalyvių, o 2016-2018 metais šis skaičius jau viršijo 400.

Dalyvių šį sekmadienį laukia 5 skirtingi iššūkiai: jau pamėgtos individualios ir komandinės varžybos Olimpinėje ir Sprinto distancijose. Dar tik atrandantys šį sportą kviečiami jėgas išbandyti Super sprinto varžybose.

Olimpinės ir sprinto distancijų estafetėse nariai pakaitomis atlieka vieną iš trijų rungčių: plaukia, važiuoja dviračiu ir bėga. Įveikus jas visas, sumuojamas bendras visų rungčių rezultatas, įskaitant ir laiką, kurį jie praleidžia tranzitinėse zonose. Tranzitinė zona yra erdvė, kurioje triatlonininkai persirengia ir pasikeičia įrangą iš plaukimo į važiavimo dviračiu ir iš važiavimo dviračiu – į bėgimo.

Sportininkai startuos ir pabaigs pasirinktą rungtį (triatlonas arba estafetė) įrengtose trasose Trakuose:

Olimpinė distancija: 1,5 km plaukimas, 40 km minimas dviračiu, 10 km bėgimas;

Sprinto distancija: 0,75 km plaukimas, 20 km minimas dviračiu, 5 km bėgimas;

Super sprinto distancija: 0,4 km plaukimas, 10 km minimas dviračiu, 2,5 km bėgimas.

„Trakų triatlone“ jėgas išbandys ir išskirtinis svečias iš Ispanijos – Ramonas Arroyo. Ramono istorija pasakojama filme „100 metrų“. Šio žmogaus istorija įkvepia daugelį: nepaisant to, kad vyrui diagnozuota išsėtinė sklerozė, jam jau ne kartą pavyko įveikti vienas sudėtingiausių ir daugiausia ištvermės reikalaujančių pasaulinio lygio varžybų „Iron man“. Sekmadienį jis bėgs simbolinius 100 metrų kartu su išsėtinės sklerozės draugijos „Feniksai“ IS iššūkio komanda.

 

GALERIJA

  • Septintasis „Trakų triatlonas“ – ir profesionalams, ir ieškantiems naujų potyrių
  • Septintasis „Trakų triatlonas“ – ir profesionalams, ir ieškantiems naujų potyrių
  • Septintasis „Trakų triatlonas“ – ir profesionalams, ir ieškantiems naujų potyrių
A. Didžgalvio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS