V. Andrulytė iškovojo Lietuvai Europos čempionato sidabrą | kl.lt

V. ANDRULYTĖ IŠKOVOJO LIETUVAI EUROPOS ČEMPIONATO SIDABRĄ

  • 0

Penktadienį finišavusiame Europos buriavimo čempionate, Lietuvos atstovė Viktorija Andrulytė, greta jau vakar užtikrinto kelialapio į Paryžiaus olimpines žaidynes, iškovojo Lietuvai Europos čempionato sidabro medalį.

Šiandien, paskutiniąją čempionato dieną, dešimt pirmųjų pozicijų ILCA 6 jachtų klasėje užimančių sportininkių varžėsi Medalių lenktynėse. Tai lenktynės, kuriose taškai dvigubinami, kas padidina sportinę intrigą ir šansą medalį iškovoti ir toms sportininkėms, kurios galbūt iki Medalių lenktynių dar nebuvo lyderių trejetuke.

Lenktynėse finišavusi trečia, V. Andrulytė su 27 taškais išsaugojo antrąją poziciją bendroje įskaitoje taip užsitikrindama sidabro medalį. Europos čempione tapo jau vakar į pirmąją poziciją išsiveržusi ir šiandien ją apsaugojusi Vengrijos atstovė Maria Erdi, surinkusi 21 tašką. Europos čempionato bronza atiteko Prancūzijos atstovei Louise Cerverai su 29 taškais.

V. Andrulytė 2021 metais buvo iškovojusi ir Pasaulio čempionato bronzą.

Visą šią savaitę vykęs Europos čempionatas pasižymėjo ypatingai silpno vėjo sąlygomis – dalį dienų lenktynės neįvyko, daugybė jų buvo atšauktos dėl nurimusio ar pernelyg stipriai pasisukusio vėjo. Iki pat priešpaskutinės čempionato dienos nebuvo aišku, ar organizatoriams pavyks įvykdyti pakankamą lenktynių kiekį, kad čempionatas būtų laikomas įvykusiu ir būtų galima išdalinti ir du šiame čempionate numatytus skirti olimpinius kelialapius. Vis dėlto, tą padaryti pavyko.

Kelialapius ILCA 6 jachtų klasėje jau vakar pasidalino dvi tarp dešimties stipriausių buriuotojų patekusios sportininkės, kurių šalys dar kelialapių neturėjo – Lietuvos V. Andrulytė ir Kroatijos Elena Vorobeva. Lietuvai tai – pirmasis buriavimo srities kelialapis į Paryžiaus olimpines žaidynes. Pilnus Europos čempionato rezultatus galima rasti čia. Čempionatas vyko vasario 18-23 dienomis, Graikijoje, Atėnuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS