Zarasai tikisi tapti vandens sporto mėgėjų traukos centru | kl.lt

ZARASAI TIKISI TAPTI VANDENS SPORTO MĖGĖJŲ TRAUKOS CENTRU

  • 0

Zarasai kitą vasaros sezoną tikisi tapti vandens sporto mėgėjų traukos centru – čia turėtų pradėti veikti sportui skirta lynų trasa (angl. cableway).

Anot savivaldybės, tai vienintelė trasa Baltijos šalyse, kurioje panaudoti ne du, o šeši bokštai, todėl tikimasi, kad ja susidomės ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos bei Estijos vandens sporto mėgėjai.

„Ši trasa išsiskiria tuo, kad yra apvalios formos, daugiau kaip 560 metrų ilgio. Šiuo metu Baltijos šalyse tai yra didžiausia trasa, ji atitinka galimybes daryti europinio masto renginius“, – BNS sakė Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Ramūnas Keršys.

Šiuo metu savivaldybė ieško koncesininko už Europos Sąjungos lėšas įrengtai infrastruktūrai - lynų trasai, gelbėtojų nameliams, pliažui - prižiūrėti ir valdyti. Koncesininkas taip pat turės investuoti į dviejų kavinių įrangą.

Iš viso koncesininkas turės investuoti ne mažiau kaip 136 tūkst. eurų. Koncesijos sutartis bus pasirašoma 15 metų, su galimybe ją vėliau pratęsti dar dešimtmečiui.

Koncesininkas įsipareigoja apdrausti infrastruktūrą ir ją prižiūrėti nuomos laikotarpiu, užtikrinti, kad infrastruktūra veiktų ir samdyti tam reikiamus darbuotojus. Kitų mokesčių savivaldybė iš koncesininko imti neplanuoja.

Zaraso saloje kasmet vyksta įvairūs festivaliai. Pasak R.Keršio, vandens sportui skirta infrastruktūra užima tris iš 40 salos hektarų.

„Saloje yra pakankamai vietos, kad renginiai tokiais mastais kaip vyko, taip ir vyktų. Renginių ir festivalių plėtrą mes planuojame ir toliau: tai yra dvi viena kitą papildančios strategijos – tiek kultūrinių renginių turizmas (...) ir taip pat aktyvaus sporto turizmas“, – sakė savivaldybės administracijos direktorius.

Didžioji Zaraso sala yra antra pagal dydį sala Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS